Van gyanúsítottja a Karácsony Gergely kampányrendezvényét megzavaró fideszes trollhajó ügyének

2019. december 8., 09:56

Szerző:

Szeptember 22-én arcukat eltakaró fideszes aktivisták zavarták meg egy motorcsónakról Karácsony Gergely programismertetőjét a Dunán. Az ismert cirkuszi indulót, Julius Fuciktól A gladiátorok bevonulását játszották le, akciójuk szépséghibája csak az volt, hogy nemcsak az arcukat, hanem a motorcsónakjuk lajstromszámát is eltakarták, ami illegális, olyan, mintha rendszám nélküli autóval közlekedtek volna.

Fotó: Merész Márton

Az ügyben egyedi azonosító jellel való visszaélés gyanúja miatt nyomozás indult, a 168 Óra nem tekinthetett bele nyilvános adatokba, a motorcsónak adatlapjába, mert a rendőrség lefoglalta. Emiatt csak később derülhet fény a bűnelkövetők személyére, illetve esetleges politikai kapcsolataikra, az Index kérdésére pedig a rendőrség úgy válaszolt,

„büntetőeljárás folyamatban van, amelyben a BRFK egy személyt hallgatott ki gyanúsítottként”.

Balogh Péter, a Védelmi Innovációs Kutatóintézet Reziliencia Központjának vezetője volt a Jazzy rádió vendége, aki arról beszélt, hogyan kellene megvédenünk a személyes adatainkat az internetes bankolás vagy a telefonhasználat során. A kibertér is háborús hadszíntérré vált, és a kibertérben végrehajtott támadások a civil lakosság életére is nagy hatással vannak.