Karácsony Gergely: Minket nem érdekel, milyen színű a polgármesterek pártkönyve

A főpolgármester reagált arra, hogy az ellenzéki önkormányzatok nem kapnak támogatást a kormánytól.

2021. szeptember 22., 14:51

Szerző:

Karácsony Gergely közösségi oldalán reagált a keddi kormányrendeletre, amely alapján csak fideszes vezetésű  önkormányzatok kapnak állami támogatást. A kormány célja a koronavírus-járvány gazdasági hatásai miatt nehézségekkel küzdő önkormányzatok megsegítése. A főpolgármester szerint egy „egészen arcátlan megkülönböztetés esete” áll fenn. 

Karácsony úgy látja, hogy a kormány számára azok az állampolgárok sokkal kevésbé fontosak, akik nem fideszes vezetésű településen élnek. A főpolgármester azt írja: a Fidesz a kormányrendelettel az „atyámfia világot” idézi. A politikus szerint nem megengedhető, hogy azokat településeket és kerületeket, ahol nem fideszes vezetés van, ellehetetlenítsék. Karácsony álláspontja alapján a határozat gyakorlata helytelen, mert a budapestiek pártpolitikától függetlenül megérdemlik, hogy fejlődjön a lakóhelyük. 

„A Fővárosi Önkormányzat azokat a kerületeket támogatta, ahol szükség volt felújításra, minket nem érdekel, milyen színű a polgármesterek pártkönyve, nekünk csak az a fontos, hogy a budapestieket szolgáljuk, az ő érdekeiket nézzük” – tette hozzá Karácsony. Bejegyzésében azt is írja, hogy kormányváltás esetén minden település nyerni fog, és nem tesznek majd különbségeket a települések pártszíne alapján.

(Fotó: Karácsony Gergely előválasztási kampánynyitó rendezvénye a budapesti Madách téren 2021. szeptember 17-én, Budapesten. Fotó: Adrián Zoltán / 168.hu)

Balogh Péter, a Védelmi Innovációs Kutatóintézet Reziliencia Központjának vezetője volt a Jazzy rádió vendége, aki arról beszélt, hogyan kellene megvédenünk a személyes adatainkat az internetes bankolás vagy a telefonhasználat során. A kibertér is háborús hadszíntérré vált, és a kibertérben végrehajtott támadások a civil lakosság életére is nagy hatással vannak.