Ez is eldőlt: nem lesz miniszterelnök-jelölt Karácsony Gergely  

2020. július 12., 10:33

Szerző:

Ha lesz ellenzéki előválasztás, akkor azon nem fog indulni a főpolgármester, mint miniszterelnök-jelölt – többek között erről is beszélt Karácsony Gergely abban az interjúban, amelyet a Balkan Investigative Reporting Networknek (BIRN) adott és az Azonnali szemlézett. Mint fogalmazott,

„nem indulok az előválasztáson. A jelenlegi megbízatásommal óriási feladatot kaptam, és Budapestre szeretnék koncentrálni”. 

Ugyanakkor bizakodását fejezte ki, hogy lesznek más polgármesterek, akik elég tapasztalatot gyűjtöttek össze és megvannak a vezetési kvalitásaik ahhoz, hogy magukra vállalják a feladatot.

Fotó: Facebook/ Karácsony Gergely

Hangsúlyozta, szerinte nincs más út az ellenzék számára, mint az a módszer, ahogy őt főpolgármesterré választották. Akkor az ellenzék egységesen az ő jelöltségét támogatta a főpolgármesteri posztra. A politikus az interjúban arról is beszélt, hogy a szeptembertől a momentumos Havasi Gábor által vezetett korrupcióellenes vizsgálóbizottság célja „nem a politikai boszorkányüldözés” lesz, és „a becsületes embereknek nem kell félniük”. Mindenesetre a bizottság többek között

  • a 4-es metró,
  • a Bálna,
  • a 3-as metró felújítása,
  • az állatkerti biodóm,
  • a parkolás,
  • az elektronikus jegyrendszer,
  • a Rácz fürdő és
  • a patkánymentesítés ügyeit fogja vizsgálni.

Karácsony hozzátette: „vannak ügyek, amelyek 2010 előttre nyúlnak vissza, amikor a várost a szocialista-liberális koalíció irányította, szóval

lehet, hogy a jelenlegi koalíciós pártok közül is némelyiküknek kellemetlen pillanatokkal kell majd szembenézniük a végén”

Karácsony Gergely egyszer már volt miniszterelnök-jelölt. 2018-ban az MSZP-Párbeszéd lista élén 12%-ot kapott

12:16

A 2022-es országgyűlési választások idején Marosvásárhely mellett elégetett levélszavazatokat találtak. Az ügyben nyilatkozó Maros megyei ügyészségi szóvivő elmondta: az elkövető azt állítja, hogy az egészet a sajtó számára rendezték meg.

11:02

A budapesti Nyugati pályaudvar mögötti terület parkosítására tesz javaslatot az LMP. Bakos Bernadett országgyűlési képviselő szerdai sajtótájékoztatóján elmondta: először a terület kármentesítésére van szükség, erre 3 milliárd forintot csoportosítanának át a költségvetésében.

Az ukrán-magyar határszakaszon 6292 ember lépett be kedden Magyarországra, a román-magyar határszakaszon belépők közül 4468-an nyilatkoztak úgy, hogy Ukrajnából érkeztek – közölte az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) szerdán.