Karácsony Gergely elhiszi Tarlós Istvánról, hogy személyesen nem lopott, de négyszemközt mesélt neki korrupciós ügyekről

2019. július 8., 18:43

Szerző:

Igyekezett nem támadási felületet adni az ellenzékieket gyakran fricskázó Tarlós Istvánnak, részben ezzel magyarázta Karácsony Gergely, hogy miért vett részt kevesebb fővárosi közgyűlési ülésen – erről is beszélt a zuglói polgármester, az ellenzék főpolgármester-jelöltje a 444-nek adott interjújában.

Karácsonyról egyébként Tarlós is úgy beszél, hogy nem tarja őt korrupt személynek, erre a polgármester úgy reagált, hogy ő is

elhiszi róla, hogy Tarlós személyesen nem gazdagodott korrupciós pénzből.

„De például a 3-as metró járműbeszerzése az egy nagyon súlyos nemzetközi bűnügy, és Tarlós szerintem erről pontosan tud mindent” – folytatta Karácsony Gergely, aki szerint Tarlós irgalmatlan korrupciós ügyekhez asszisztál.

„Nekem korábban négyszemközt sok mindent elmesélt ezekről az ügyekről, valószínűleg mert nem számolt azzal, hogy ellenfélként összetalálkozunk a politikai páston. Ezekről a beszélgetésekről sem készítettem felvételt, de tudom, hogy komoly lelkiismeretfurdalása van” - tette hozzá a zuglói polgármester.

A Fidesz és az MSZP részbeni alkujáról a fővárosi parkolási botrány körül arra hívta fel a figyelmet Karácsony, hogy

„maga Tarlós vallotta be, amikor elkotyogta, hogy Orbán nem engedte neki az egységes parkolási rend bevezetését, mert a jelenlegi helyzethez fűződik a Fidesznek gazdasági érdeke”,

hozzátéve, hogy a maffia lobbija túlnyúlt a Fideszen is és elérte az MSZP-t. Ettől viszont a Párbeszéddel szövetséges MSZP-t nem tartja teljesen tisztátalannak, de bízik a párt szervezetében, ahol szerinte többségben vannak a becsületes szociáldemokraták.

Fotó: Merész Márton

Hogy a szocialista Molnár Zsoltra is kiterjed-e ez a bizalom, akit már többször hoztak összefüggésbe azzal, hogy a Fidesszel együttműködve politizál, Karácsony azt mondta, hogy szerinte ez egy összeesküvés-elmélet, ő a közös munkában nem tapasztalt semmi kivetnivalót Molnár kapcsán. Ugyanakkor elmondta, hogy Szanyi Tibor és Fekete Zoltán MSZP-ből való eltávolítása a tisztulási folyamat része.

A parkolási botrányban ő sem ellenezte, hanem tartózkodott, mikor Zuglóban az MSZP és a Fidesz egy magáncéghálózatnak szervezte ki a kerületi parkolást. Karácsony elmondta, hogy nem volt megfelelő információja a szerinte is gyanús közbeszerzésről, ezért tartózkodott inkább, mert azt politikailag is vállalhatónak tartotta. Később még vétózhatott volna, ám állítása szerint nem akarta egy kockázatos perbe vinni a zuglói önkormányzatot.

Puzsér Róberttel, mint ellenzéki oldali ellenfelével kapcsolatban elmondta, hogy mindenben figyelembe vették Puzsér érveit az előválasztás lebonyolításában, amitől végül távol maradt. Karácsony hozzátette, hogy

Puzsérral ott szakadt meg a jó kapcsolata, mikor az deklarálta, hogy úgy tud szavazatot szerezni az előválasztáson, ha őt támadja.

Hangsúlyozta, hogy azzal, hogy őt nevezte meg Puzsér az ellenfelének, nem pedig Tarlós Istvánt és a Fideszt,  mellékes tényezővé fog válni kihívója a kampányban. Hozzátette, hogy bár jól kidolgozott, számos ponton az ő víziójával összeegyeztethető programja van Puzsérnak, de sok féligazságot is tartalmaz a programja, ami a hazugságokhoz hasonló veszélyeket hordoz.

16:11

Május 1-jén a délutáni órákban 24 Celsius-fok körüli csúcshőmérsékletre van kilátás. A hét második felében változékonyabbá válik az időjárás, többfelé kell élénk, erős szélre és esőre készülni, emellett kissé visszaesik a hőmérséklet is – derül ki a HungaroMet Zrt. előrejelzéséből, amelyet vasárnap juttattak el az MTI-hez.