Karácsony Gergely: a Városháza épületének értékesítéséről semmilyen döntés nem született, vevőt sem keresnek

Ma olvasott utoljára Indexet.

2021. november 4., 09:22

Szerző:

Ma olvastam utoljára Indexet - kezdte Facebook bejegyzését Karácsony Gergely. A főpolgármester azt írta: "Az Indexet sajnálatos módon elérte a fake news korszelleme. A kissé szokatlan módon a főszerkesztő által személyesen jegyzett cikk – a sajtóetikai szabályokat megsértve, a reakciót be sem várva – ma reggel háromnegyed nyolckor úgy került ki vezető anyagként a portálra, hogy mindössze húsz perccel azelőtt kérték egyáltalán a Fővárosi Önkormányzat nyilatkozatát".

Mint írtuk, az Index úgy tudja, eladná a városháza hatalmas értékű, műemléki védelem alatt álló épületegyüttesére a főváros vezetése. Karácsony szerint a cikkből kiderül, hogy a szerző tényállítása mindössze annyi, hogy a Városháza eladása érdekében „a fővárost vezető koalícióhoz közel álló üzleti körök” megtették az első lépéseket, ebből következtet arra, hogy a Fővárosi Önkormányzatnak van értékesítési szándéka".

Azt is cáfolta, hogy egyáltalán lennének ilyen üzleti körök.

Nos, nem tudjuk, kik azok az üzleti körök, és milyen lépéseket tettek. Annyit vagyunk kénytelen megjegyezni, hogy a cikk szerzője összekeverte a NER-t és a Fővárosi Önkormányzatot: mifelénk nem üzleti körök határozzák meg a vagyongazdálkodási döntéseket.

A főpolgármester úgy fejezte be posztját: a Fővárosi Önkormányzat a Városháza ingatlanegyüttesével kapcsolatban számos döntést hozott a közelmúltban, így a Merlin Színház épületének felújításáról és a Városháza Park tervpályázatának kiírásáról.

"Az ingatlan értékesítéséről semmilyen döntés nem született, arra nem keres vevőt a Fővárosi Önkormányzat".

(Kiemelt kép: A budapesti Városháza)

Az előzetes adatok szerint márciusban 6413 gyermek született, és 10 524 ember halt meg; 2023 márciusához képest a születések száma 10, a halálozásoké 13, a házasságkötéseké 1,9 százalékkal csökkent – tájékoztatta a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) pénteken. Ez minden idők harmadik legalacsonyabb értéke, aminek meg is látszik az eredménye: egy városnyi lélekszámmal lett kevesebb Magyarország.