Karácsony felszólította Orbánt és alaposan megkongatta a vészharangot

Karácsony Gergely főpolgármester szerint az energiaválság miatt veszélyben vannak a települések, ezért Orbán Viktornak Nemzeti Energiacsúcsot kell összehívnia.

2022. október 9., 11:28

Szerző:

„Az önkormányzatok által biztosított közszolgáltatások megmentése, így bölcsődék, óvodák, idősotthonok fenntartása, a közvilágítás, a közösségi közlekedés működtetése, a kulturális intézmények megmaradásának biztosítása a kormány azonnali cselekvését teszi elkerülhetetlenné” – írja közösségi oldalán Karácsony Gergely.

A főpolgármester szerint „egyetlen polgármester sem akar intézményeket bezárni”, és mindent megtesznek az alapvető közszolgáltatások működtetése érdekében.

„Mindannyian megengedhetetlennek tartjuk, hogy fűtetlen óvodákban és bölcsődélben fázzanak a gyerekek. Amennyiben ezt miniszterelnök úr is elfogadhatatlannak tartja, úgy haladéktalanul összehívja a Magyar Önkormányzatok Szövetsége által kezdeményezett Nemzeti Energiacsúcsot és azonnali párbeszédet kezd a magyar önkormányzatokat képviselő szervezetekkel”

– írja a nyílt levélben Karácsony, amelyet a főpolgármester mellett Botka László és Márki-Zay Péter is aláírt. Karácsony szerint a Nemzeti Energiacsúcsra azért van szükség, mert ott érdemben tudnák megvitatni az energiaválságból fakadó egyre súlyosabb problémákat. 

„Hisszük, hogy a szociális krízis elkerülése, a magyar települések működőképességének fenntartása nemzeti érdek, ezért szólítjuk fel ismét miniszterelnök urat a Nemzeti Energiacsúcs haladéktalan összehívására”

– áll a levélben. 

(Fotó: Adrián Zoltán/168)