Karácsony előtti Fidesz-mutyi

Siklós fideszes többségű önkormányzata felhatalmazta Marenics János polgármestert, hogy a 2012-es büdzsé terhére havi 250 ezer forintos megállapodást kössön Várhegyi Attila, az első Orbán-kormány kulturális államtitkárának cégével – tudta meg a 168ora.hu.

2011. december 24., 10:02

A település honlapján megtalálhatóak a december 15-i képviselő-testületi ülés előterjesztései. E szerint Várhegyi Attila cége, a Myself Consulting Kft. létrehozna egy helyi hírszájtot, a sikloshirado.hu-t, cserébe Siklós városa hirdetőként jelenne meg a weboldalon. Mindez „egy mérsékelt összegű, tartós hirdetési szerződés keretében” valósulna meg – olvasható a polgármester előterjesztésében. A „mérsékelt ár” 250 ezer forint + ÁFA-t jelent havonta

A Marenics János által jegyzett előterjesztés azt javasolta, hogy a képviselő-testület fogadja el a Myself Consulting Kft. médiaajánlatát, és építse be a 2012-es költségvetésbe annak összegét. Ezen kívül felhatalmazta a polgármestert a „szükséges megállapodás megkötésére”.

Külön ízt ad az ügynek, hogy a december 15-i képviselő-testületi ülés előterjesztéseit tartalmazó – nem tudni milyen okból – egyedül a Siklós Híradó hírportál létrehozását célzó javaslatot nem látták el elektronikus könyvjelzővel. Aki csak felületesen, a könyvjelző alapján pörgeti végig a dokumentumokat, valószínűleg észre sem veszi a szóban forgó javaslatot.

Siklóson idén megszüntették a legszegényebb gyermekeknek járó nyári ingyenes étkeztetést, és a 2012-es évben tovább csökkennek az oktatásra, kultúrára és sportra fordítható összegek, reklámszerződésre mégis akad pénz – mondta el a 168ora.hu-nak ifjabb Szalai Ottó önkormányzati képviselő, aki a Siklósért Megalkuvás Nélkül Egyesület színeiben jutott be a képviselő-testületbe. A város pénzügyi helyzetével kapcsolatban elmondta, Siklós adósságállománya jelenleg 3,5 milliárd forint svájci frankban és egymilliárd forint forintalapú hitel.

„2011. december 15-én felháborító és szégyenteljes döntést hozott a siklósi képviselő-testület többségét adó Fidesz és Marenics János polgármester. A döntés semmi másról nem szól, mint a siklósi adófizetők pénzének felelőtlen, pártutasításra történő lenyúlásáról, ami a közel 3 milliárdos, teljes egészében hitelből épült, Fidesz-közeli cég által megépített termálfürdő árnyékában kis szösszenetnek tűnik, a város katasztrofális anyagi helyzetében azonban megbocsáthatatlan és gyalázatos” – fogalmazott lapunknak Szalai.

A hírportál létrehozásáról, és a reklámszerződés megkötéséről szóló javaslatot a polgármester mellett a hét fideszes képviselő támogatta. Nemmel szavazott a

testületkét szocialist tagja, a Kapocs Egyesület képviselője és ifjabb Szalai Ottó.

A

sikloshirado.hudoménnév alatt jelenleg nincs tartalom.

Az ügyben kerestük Marenics Jánost is, ám telefonon a polgármesteri hivatalon keresztül nem sikerült őt elérni, e-mailen megküldött kérdéseinkre pedig egyelőre nem reagált. Esetleges válaszait természetesen leközöljük.

A legmagasabb jövedelmű járásokban is hozzá lehet jutni a legmagasabb támogatáshoz, ha az igénylő keresete alacsony. Akár a 3,8 millió forintot is elérheti a támogatás összege, ha a felújítással sikerül 40 százalék fölé tornászni az energiamegtakarítást.