Kaposváron is összefogott az ellenzék, egy civil szervezettel együtt indítanak jelölteket

2019. április 8., 15:07

Szerző:

Kaposváron is bejelentette az ellenzék, hogy összefognak az őszi önkormányzati választásokra. Hétfőn sajtótájékoztatón jelentették be, hogy a városban egyesületet hoztak létre, amely nem csak a szavazásra kötött együttműködést a pártokkal, hanem a teljes, következő önkormányzati ciklusra – írja a Népszava.

– A Kaposváriakért Egyesület azzal a céllal jött létre, hogy valós alternatívát adjon a kaposváriaknak a Fidesz-KDNP-s városvezetéssel szemben az őszi, önkormányzati választásokon

– közölte Fejes István, a szervezet elnöke.

Hozzátette, az egyesületet civilek alapították, de az ellenzéki pártok, a Demokratikus Koalíció, a Jobbik, az LMP, a Magyar Szocialista Párt és a Momentum is támogatják. Az őszi választásokon az egyesület állít polgármester- és képviselőjelölteket, a pártok pedig nem indítanak saját jelölteket.

A lap azt írja, hogy a hivatalos megalakulást valakik megpróbálták meghekkelni, a bejelentést megelőzően ugyanis egy kamu Facebook-csoport alakult az egyesület nevével.

Fotó: kaposvar.hu/Pintér Rómeó

Már több vidéki városban összeállt az ellenzék a kormánypártokkal szemben. Például Érd, Veszprém, Miskolc, Eger, Szombathely, Székesfehérvár, Pécs, Zalaegerszeg, Komló és Siófok is bejelentette, hogy közös listát állítanak.

Budapesten még folynak a tárgyalások, egyelőre az LMP és a Jobbik nélkül indítanak közös jelölteket, utóbbi pártok kihagyása miatt ráadásul Puzsér Róbert visszalépett a főpolgármester-jelöltségről döntő előválasztástól. Vagyis úgy tűnik, a budapesti fejlemények egyelőre országos szinten nem befolyásolják az ellenzéki szövetségkötést.

2024. április 30., 17:30

A kedvező időjárásnak köszönhetően idén sok strand korábban nyit, mint az előző években. Május elsején már egészen sok strand látogatható lesz, a hétvégén pedig még több helyen csobbanhatunk.

2024. április 30., 13:48

Gy. Németh Erzsébet ellen az „Újabb bizonyíték van az orbáni pedofilhálózat működésére!” címmel megjelent online sajtótájékoztatón közzétett állításai miatt tett feljelentést Pölöskei Gáborné, Áder János testvére. Az országgyűlés döntése alapján az eljárás során a politikusra nem vonatkozik majd a mentelmi jog.