Kántorné Varga Mónika lett a Vas vármegyei Alsóújlak község polgármestere

Kántorné Varga Mónika független jelöltet választották meg polgármesternek a vasárnapi időközi választáson a Vas vármegyei Alsóújlakon.

2023. július 2., 21:21

Szerző:

Kardos Andrea elmondta, azért kellett időközi polgármester-választást tartani, mert az előző polgármester a szintén függetlenként megválasztott Németh Tibor március 27-én elhunyt. A 463 választásra jogosult közül 147-en vettek rész a voksoláson, Kántorné Varga Mónika, aki egyetlen jelöltként indult a polgármesteri tisztségért 130 szavazatot kapott, 17 szavazat érvénytelen volt  – közölte a jegyző.

(Kiemelt képünk illusztráció. Fotó: Isza Ferenc / AFP)

Az Osztrák Szövetségi Vasutak (ÖBB) tájékoztatása alapján október 2-től (hétfőtől) október 26-ig, a hegyeshalmi fővonalon végzett felújítás jelenlegi fázisához igazodva több Budapestről induló és Bécsen túl közlekedő railjet xpress rövidebb útvonalon, csak Bécsig közlekedik. Az utazóközönség számára tehát továbbra is elérhetőek maradnak a railjet szerelvények mind belföldön, mind a külföldi szakaszon, de bizonyos járatoknál Bécsben másik vonatra kell átszállni.

Pert nyert a Greenpeace a Fertő tavi beruházásra 2023. májusában kiadott környezetvédelmi működési engedély ügyében. Az UNESCO október 2-án tart vizsgálatot a helyszínen és dönt a világörökségi terület veszélyes listára kerüléséről is.

A megbízólevél átadása Alekszandr Lukasenko államfővé választásának törvényesként való elismerését jelenti, miközben az Európai Unió nem fogadja el törvényesnek a három évvel ezelőtti választások eredményét.