Ordas kamuprofilokkal rontott rá a Pesti Srácok a keszthelyiekre, akik nem akarnak kutyás élményparkot a város szabadstrandjára

2019. július 17., 17:10

Szerző:

„Agyhalál az ellenzéki oldalon” – írta a Pesti Srácokon az informátorait korábban a hatóságoknak kiszolgáltató Füssy Angéla. A szerző most azokat a keszthelyieket vette elő, akiknek nem tetszik, hogy a fideszes polgármester javaslatára megszűnik a város egyetlen szabadstrandja, hogy ún. kutyás élményparkként szülessen újjá.

Füssy azzal igyekezett nyomatékosítani írását, hogy az ellenzéki Kisvárosunkért Érdekvédelmi Egyesület (KÉVE) Facebook-oldalára érkezett hozzászólásokból idézett, amelyekben szerinte „jól kiröhögték őket a keszthelyiek”.

Csakhogy a KÉVE megnézte, kiktől érkeztek a cikkben idézett hozzászólások, és kiderült, hogy

nem létező személyekről van szó.

Az egyik hozzászóló sapkás profilképe például egy amerikai, kötött árukat forgalmazó webshopból származik, egy másik kommentelő pedig egy amerikai endokrinológus fotóját vette kölcsön, de vannak szerb és román képeket használó kamuprofilok is – írta az Alfahír. 

Hogy Füssy Angélát miért hozta izgalomba az eset, nem tudjuk. Annyit jegyeznénk csak meg, hogy Keszthely – csakúgy mint az egész Észak-Balaton – kezd úgy kinézni, mintha Mészáros Lőrinc és Tiborcz István hitbizománya lenne. Ebben a közegben egy ingyen használható partszakasz már messziről nézve is disszonáns jelenség. A Balaton bekebelezéséről itt írtunk részletesen.

Balogh Péter, a Védelmi Innovációs Kutatóintézet Reziliencia Központjának vezetője volt a Jazzy rádió vendége, aki arról beszélt, hogyan kellene megvédenünk a személyes adatainkat az internetes bankolás vagy a telefonhasználat során. A kibertér is háborús hadszíntérré vált, és a kibertérben végrehajtott támadások a civil lakosság életére is nagy hatással vannak.