Kövér László megbüntette Kálmán Olgát

Kövér László csökkentette a DK-s képviselő tiszteletdíját, amiért több szavazáson nem vett részt.

2022. június 26., 09:31

Szerző:

Kálmán Olga szerint a házelnök egyenként bünteti végig a DK képviselőit, ugyanis több szavazáson nem vettek részt – írta közösségi oldalán. A politikus posztja szerint a hiányzások az alakuló ülést és az olyan szavazásokat takarja, amelyekről a politikai véleménynyilvánítás keretében vonultak ki.

Kövér indoklása szerint Kálmán Olga a májusi ülések szavazásin többször nem vett részt, amivel átlépte a meghatározott mértéket. A távollétek igazolására a frakcióvezető igazolást nyújtott be, de azt nem fogadta el.

(Kiemelt kép: Kövér László, az Országgyűlés elnöke a parlament őszi időszakának nyitóülésén 2021. szeptember 20-án. Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd)

Az előzetes adatok szerint márciusban 6413 gyermek született, és 10 524 ember halt meg; 2023 márciusához képest a születések száma 10, a halálozásoké 13, a házasságkötéseké 1,9 százalékkal csökkent – tájékoztatta a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) pénteken. Ez minden idők harmadik legalacsonyabb értéke, aminek meg is látszik az eredménye: egy városnyi lélekszámmal lett kevesebb Magyarország.