Kaáli professzor nem érti, miért nem kapott meghívást a Demográfiai Csúcsra

Kaáli Nagy Géza professzor, az állam által felvásárolt Kaáli Intézet korábbi tulajdonosa értetlenül fogadta a tényt, hogy idén sem kapott meghívást a Budapesti Demográfiai Csúcs rendezvényére. A világszerte ismert és elismert intézmény alapítójának több tízezer meddő család köszönheti a gyermekét.

 

2023. szeptember 27., 18:20

Szerző:

„Szívesen részt vettem volna ezen a Csúcson, hiszen mindig szívemen viseltem a magyar demográfia sorsát, de ha már nem kaptam meghívást a rendezvényre, örömmel találkoznék én is a köztársasági elnök asszonnyal a dörgicsei Kaáli Autó Motor Múzeumomban. Itt ugyan Teslák nincsenek kiállítva, de sok más világritkaság megtekintése mellett beszélgethetnénk a hazai meddőségkezelésről, és annak demográfiai jelentőségéről. Ebben a témában régi szövetségese vagyok Magyarországnak, amelynek elismeréseként egy korábbi államfő Elnöki Aranyérem kitüntetésben részesített” –  szemlézte a világhírű tudós-professzor, Kaáli Nagy Géza közleményét a 24.hu.

Megjegyezte, hogy ezzel szemben Novák Katalin köztársasági elnök Elon Muskot meghívta a Budapesti Demográfiai Csúcsra, bár az utóbbi nem élt az invitálással.  A meghívottak listájából azonban idén is kimaradt Kaáli Nagy Géza professzor, akinek elévülhetetlen érdemei vannak a hazai demográfiai mutatók javítása terén: intézetei három évtized alatt 30 ezer gyermekkel gazdagították a nemzetet – emlékeztet a 24.hu.

Amint arról a 168.hu is beszámolt, ha nem is Budapesten, de amerikai útja során Novák Katalin meglátogatta Texasban a legújabb Tesla gyárat, és mintegy két órán keresztül beszélgetett a milliárdossal. „Új szövetségesünk lett a családok szabadságharcában, aki ismeri és elismeri Magyarország családközpontú programját” – így értékelte Novák a Muskkal közös találkozót.

Erre reflektálva Kaáli Nagy Géza a szerdai közleményében úgy fogalmaz: „az, hogy bolygónk leggazdagabb embere ismeri és elismeri Magyarország családközpontú programját, nem igazán meglepő, hiszen közismert, hogy a világon GDP-arányosan Magyarország költi a legtöbbet családtámogatásra. Más kérdés, hogy ennek ellenére miért csökken drasztikusan a megszületett gyermekek száma hazánkban. Nyilván a magyarok közül is sokan kaptak meghívót a Budapesti Demográfiai Csúcsra, akik azon fáradoznak, hogy hazánkban minél több gyermek szülessen”.

A 444.hu a történtek kapcsán hozzátette, hogy a kormány 2019-ben államosított 6 meddőségi klinikát, majd 2021 nyarán döntött úgy, hogy államosítja a maradék három magánkézben lévő meddőségi klinikát 2022. július 1-jéig.

(Kiemelt kép: Kaáli Nagy Géza professzor a Kaáli Intézet alapító-tulajdonosa. Forrás: wikipedia.org)