Visszalép az antiszemita botrányairól elhíresült jobbikos politikus, aki beleköpött a Duna-parti bronzcipőkbe

2019. augusztus 27., 09:31

Szerző:

Hétfőn jelentette be az ellenzéki Jobbik-Momentum-LMP szövetség, hogy Debrecen egyik választókerületében Kulcsár Gergelyt indítja az őszi önkormányzati választásokon. Azt a Kulcsár Gergelyt, aki korábban országgyűlési képviselő volt, de antiszemita botrányai miatt végül lemondott mandátumáról. A politikus ma reggel Facebook-oldalán jelentette be, hogy visszalép a jelöltségtől.

Kulcsár Gergely 2015-ben beleköpött a nácik által a Dunába lőtt zsidók emlékét őrző bronzcipőkbe, valamint egy kiszivárgott e-mailben kamukausztnak nevezte a Harmadik Birodalom által elkövetett népirtást. Pártja egy időre a háttérbe tolta, tegnap viszont úgy tűnt, hogy Debrecenben visszatérhet. A Momentum részéről Soproni Tamás elnökségi tag azzal indokolta Kulcsár Gergely jelöltségét, hogy szerinte a Jobbik bemutatta, képes a változásra.

Fotó: Kulcsár Gergely/Facebook

Kulcsár Gergely ma reggel azt írta, hogy úgy döntött, visszalép a debreceni egyéni képviselőjelölti indulástól, annak ellenére, hogy összegyűjtötte az induláshoz szükséges ajánlásokat.

„Döntésemet egyeztettem a Jobbik és a Momentum országos vezetésével is. Elhatározásom oka, hogy hiszek a Jobbik-Momentum-LMP összefogás erejében és sikerében Debrecenben és nem szeretném, hogy a személyem elleni támadások rontanák a pártszövetség választási esélyeit. A Jobbik-Momentum-LMP debreceni választási szövetségét és jelöltjeit továbbra is minden erőmmel segíteni és támogatni fogom. A körzetemben, Józsán új képviselőjelöltet fogunk állítani”

– jelentette be.

 

A fideszes fellegvárnak számító Debrecenben az MSZP, a Párbeszéd és a DK is közös listát állít.