Jobbik: Az állam ne vegyen veszteséges kaszinót

A Jobbik szerint nem szolgálja a nemzet érdekét, hogy a Szerencsejáték Zrt. megvásárolja Andy Vajna producer tulajdonrészét a budapesti Tropicana kaszinóban.

2010. december 30., 12:38

Dúró Dóra szóvivő csütörtökön a kaszinó belvárosi épülete előtt sajtótájékoztatón azt mondta: a Jobbik tiltakozik az ellen, hogy az állami tulajdonú cég megvegye "Orbán Viktor jó ismerősének" részesedését egy veszteséges vállalkozásban. Hozzátette: a Fidesz megígérte, hogy kormányzásával véget ér az az időszak, amikor "haveroknak oszt pénzt" az állam. A Népszabadság múlt kedden számolt be arról, hogy Andy Vajna producer 750 millió forintért eladja a Tropicana kaszinóban lévő tulajdonát a Szerencsejáték Zrt.-nek – írja az MTI.

A lap azt írta, hogy a Tropicanát üzemeltető Belvárosi Kaszinó Kft. tavaly 176 millió forint veszteséggel zárt, az árbevétele pedig 2,7 milliárdról egy év alatt 2,1 milliárd forintra esett vissza. A Népszabadság cikke szerint a szerződést még nem írták alá, az ügyletet a Szerencsejáték Zrt. igazgatóságának is jóvá kell hagynia.

12:53

A legmagasabb jövedelmű járásokban is hozzá lehet jutni a legmagasabb támogatáshoz, ha az igénylő keresete alacsony. Akár a 3,8 millió forintot is elérheti a támogatás összege, ha a felújítással sikerül 40 százalék fölé tornászni az energiamegtakarítást.