Jegy nélkül szállt vonatra, megverte az ellenőrt, most hét év börtönt is kaphat

2020. május 12., 11:06

Szerző:

Többször megütött és meg is rúgott egy vele szemben intézkedő jegyellenőrt egy férfi még 2018. április 15-én - közölte a Fővárosi Főügyészség.

A vádirat szerint a huszonnyolc éves vádlott a Nyugati Pályaudvaron jegy nélkül szállt fel a Lajosmizse felé induló vonatra. Amikor a jegyvizsgáló a jegyét kérte, a férfi tőle akart jegyet vásárolni. A vasúti alkalmazott közölte, hogy ez nem lehetséges, hanem pótdíjat kell fizetni, vagy le kell szállni. Az utas ekkor kiabálva meglökte a jegyvizsgálót, majd az időközben a XIV. kerület, Zugló Vasútállomásra érkező vonatról mindketten leszálltak.

Képünk illusztráció
Fotó: vonattal-termeszetesen.blog.hu

A vádlott a peronon – észlelve, hogy az ellenőr a rendőrséget értesíti – kiabálni kezdett az ellenőrrel, és többször ököllel arcon és fejen ütötte, valamint combon és bokán rúgta.

A bántalmazás következtében a sértettnek a csontja tört el.

A Budapesti XIV. és XVI. Kerületi Ügyészség a férfi ellen közfeladatot ellátó személy elleni erőszak és súlyos testi sértés bűntette miatt emelt vádat a Pesti Központi Kerületi Bíróságon.

A bíróság tárgyalás tartása nélkül, büntetővégzésben két év börtönbüntetést szabott ki a férfival szemben, négy évre felfüggesztve.

A kerületi ügyészség a végzéssel szemben tárgyalást kért, mivel álláspontja szerint a bűncselekmények tárgyi súlya és a bűnösségi körülmények alapján hosszabb, letöltendő börtönbüntetésre ítélés indokolt.

A vád szerinti bűncselekményeket a törvény egy évtől hét és fél évig terjedő börtönbüntetéssel fenyegeti.

 

 

 

Tegnap 16:11

Május 1-jén a délutáni órákban 24 Celsius-fok körüli csúcshőmérsékletre van kilátás. A hét második felében változékonyabbá válik az időjárás, többfelé kell élénk, erős szélre és esőre készülni, emellett kissé visszaesik a hőmérséklet is – derül ki a HungaroMet Zrt. előrejelzéséből, amelyet vasárnap juttattak el az MTI-hez.