Jégeső és záporok, kiadták a figyelmeztetést

Citromsárga figyelmeztetés van érvényben, a várható időjárási körülmények miatt. 

2022. szeptember 22., 07:19

Szerző:

Csütörtökön napos-gomolyos idő körvonalazódik, elszórtan záporok alakulnak ki, melyeket több helyen jégeső kísérhet, illetve keleten és délen néhol zivatar is előfordulhat, írja az Időkép. Az északias szél még többfelé élénk lehet. A reggel hideg lesz, napközben 14-20 fokra van kilátás, párás, ködös körzetek a Dunántúlon lehetnek.

Pénteken nyugaton sok napsütésre, kevés felhőre számíthatunk, helyenként a Dunától keletre alakulhatnak ki kisebb záporok, zivatarok. A szél veszít erejéből, csak zivatarok környezetében támadhat fel. Délután 14-21 fokot mutathatnak a hőmérők, hajnalban az északi fagyzugos völgyekben gyenge fagy előfordulhat.

(Kiemelt képünk illusztráció: Esernyőt tartó férfi a jégesőben Budapest belvárosában 2020. június 14-én. Fotó: MTI/Balogh Zoltán)

Tegnap 19:04

Megosztja az Európai Uniót, hogyan viszonyuljanak a mozgósítás elől menekülő oroszokhoz. Van olyan ország, ami védelmet biztosítana számukra, de van, amelyik biztonsági kockázatként tekint rájuk. A magyar kormány eddig nem szólalt meg az ügyben.

A jogosítvány árába is beépül a benzin piaci ára. A KATA törvény módosításával pedig eljöhet a több hónapos várakozási idő, hiszen sok oktatónak már nem éri meg az általányadózással az oktatói tevékenységet folytatni. Az oktatók közül többen azt tervezik, hogy inkább elmennek taxizni, ott ugyanis minden kedvezményt igénybe vehetnek.