Járványhelyzet miatt látogatási tilalom van a hatvani kórházban

A hatvani Albert Schweitzer Kórház- Rendelőintézet látogatási tilalmat rendelt el a járványügyi mutatókra hivatkozva.

2022. július 21., 21:00

Szerző:

A tilalom július 21-én lépett életbe, és egészen visszavonásig fennmarad – írta a kórház Facebookon. A tilalom a Sürgősségi Betegellátó Osztályra érkező betegek hozzátartozó/kísérőire is vonatkozik.

Viszont vannak kivételek: kiskorú gyerekek, fogyatékkal élő személyek, szülőnők, magatehetetlen személyek. A látogatási kérelmeket előre kell elküldeni a kórház központi e-mail címére. 

A betegeknek szánt csomagok leadására – a korábban kialakított rend szerint – a kórház külső portáin naponta van lehetőség a beteg nevének és szobaszámának pontos feltüntetésével. Csomagokat hétfőtől szombatig 16-17:30 között, vasárnap 13-16 óra között adhatnak le – írták.

(Kiemelt kép: A Sinopharm koronavírus elleni vakcina első adagjával beoltott férfiak várakoznak a hatvani Albert Schweitzer Kórház-Rendelőintézet oltópontján 2021. április 26-án. Fotó: MTI/Komka Péter)

A háború és a brüsszeli szankciók okozta energiaválság miatt a kormány kiviteli tilalmat rendel el az energiahordozókra, így a tűzifára is. Az energia-ellátásbiztonság szempontjából stratégiai jelentőségű tűzifa külföldre történő kivitelét a kormány kontroll alatt tartja, szükség esetén korlátozni is tudja és elővásárlási jogával is élhet, közölte Nagy István agrárminiszter a Magyar Közlönyben megjelent rendelettel összefüggésben.

Új villamosjáratot indít a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) szombaton, a 2B jelzésű villamos Pesterzsébet és a Jászai Mari tér között jár majd. A pesti fonódó villamosfejlesztés részeként induló járat átszállás nélkül tesz elérhetővé három metrójáratot a XX. kerületi lakosoknak.