Járványhelyzet miatt látogatási tilalom van a hatvani kórházban

A hatvani Albert Schweitzer Kórház- Rendelőintézet látogatási tilalmat rendelt el a járványügyi mutatókra hivatkozva.

2022. július 21., 21:00

Szerző:

A tilalom július 21-én lépett életbe, és egészen visszavonásig fennmarad – írta a kórház Facebookon. A tilalom a Sürgősségi Betegellátó Osztályra érkező betegek hozzátartozó/kísérőire is vonatkozik.

Viszont vannak kivételek: kiskorú gyerekek, fogyatékkal élő személyek, szülőnők, magatehetetlen személyek. A látogatási kérelmeket előre kell elküldeni a kórház központi e-mail címére. 

A betegeknek szánt csomagok leadására – a korábban kialakított rend szerint – a kórház külső portáin naponta van lehetőség a beteg nevének és szobaszámának pontos feltüntetésével. Csomagokat hétfőtől szombatig 16-17:30 között, vasárnap 13-16 óra között adhatnak le – írták.

(Kiemelt kép: A Sinopharm koronavírus elleni vakcina első adagjával beoltott férfiak várakoznak a hatvani Albert Schweitzer Kórház-Rendelőintézet oltópontján 2021. április 26-án. Fotó: MTI/Komka Péter)

Tegnap 16:25

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén is: a hőmérséklet csúcsértéke 11-18 Celsius-fok között alakul, és hajnalban visszatérnek a gyenge fagyok. A szél erős, olykor viharos lesz és többfelé lehet eső, zápor, akár zivatar - derül ki a HungaroMet Nonprofit Zrt. előrejelzéséből, amelyet csütörtökön juttattak el az MTI-hez.

Nem sok jóval kecsegtet az időjárás: marad az április első felének megfelelő hőmérséklet és éjszakánként talajmenti, a fagyzugos helyeken gyenge fagyok veszélyeztetik a gyümölcstermést - írta a HungaroMet Zrt. csütörtöki agrometeorológiai elemzésében.