Jakab Péternek nem tetszik, amit a Momentum közölt

Nem szereti, ha más párt mondja meg a Jobbiknak, hogy mit csináljon.

2021. október 7., 17:20

Szerző:

„A Momentum beállt Márki-Zay Péter mögé. Tiszteletben tartom a döntésüket. Azt viszont nem szeretem, amikor a szövetségeseink sajtótájékoztatókon felszólítanak arra, hogy mi, jobbikosok mit tegyünk és mit ne” – írta közösségi oldalán a jobbikos Jakab Péter, miután a Momentum bejelentette, Márki-Zay Pétert, a Mindenki Magyarországa Mozgalom (MMM) miniszterelnök-jelöltjét támogatják az ellenzéki előválasztás második fordulóján.

A sajtótájékoztatón Orosz Anna, a Momentum alelnöke felszólította az ellenzéki pártokat, kiemelve a Jobbikot, hogy szintén foglaljanak állást. Jakab Péter erre így reagált: „Akkor most elmondom még egyszer: tiszteletben tartva az előválasztás szellemiségét, és vigyázva valamennyi jelölt szavazótáborára, a Jobbik azt a jelöltet fogja támogatni, aki megnyeri az előválasztást. Nem pozícióért, nem ilyen-olyan titulusért, hanem azért, mert tiszteljük a választói akaratot. A választó pedig dönteni fog. Méghozzá aszerint, hogy kit tart alkalmasnak, felkészültnek, alázatosnak. És nem aszerint, hogy pártvezetők mit mondanak nekik. Az olyan fideszes. Azt meg nem szeretjük...” – írta Jakab.

(Kiemelt kép: Jakab Péter, a Jobbik frakcióvezetője napirend előtt szólal fel az Országgyűlés plenáris ülésén 2021. június 7-én. Fotó: Koszticsák Szilárd / MTI)

13:51

A korábbi városarculati és fesztiválszervező cégekből lett Budapest Brand vezetője, elmondta az atv.hu-nak, hogy az idén a főváros nem rendez karácsonyi vásárt, mert már nincs elég idő a rendezvény előkészítésére.