Hét sebészből hat nem bírta tovább és felmondott a Jahn Ferenc Dél-Pesti Kórházban

2019. december 16., 07:07

Szerző:

A Jahn Ferenc Dél-Pesti Kórház hét sebész szakorvosa közül hat benyújtotta a felmondását, aránytalanul alacsonynak tartva az ügyeletekért adott díjakat – értesült az Index.

A kórház nem cáfolta a portál hírét, a válasz szerint a vezetés folyamatosan egyeztet a sebészeti osztály szakorvosaival, a távozók azonban nem fogadták el a munkakörülmények javítása érdekében tett intézkedéseket és a felajánlott ügyeleti díjemelést. Bár az egészségügyi intézmény ragaszkodik ahhoz, hogy a felmondássorozat nem gátolja a folyamatos és magas színvonalú betegellátást, ha a tárgyalások nem járnak sikerrel, az nehéz helyzetet teremthet a kórházban. Sebészeti osztályon csak szakorvosok lehetnek ügyeletvezetői poszton, és ha hatan távoznak közülük, az ügyeleteket sem lehet megszervezni, ilyen sok sebész szakorvost pedig .nem lehet máshonnan keríteni Budapesten.

12:18

Csütörtök estig a legtöbb – akár öt millimétert is meghaladó – ónos csapadékra a Dunakanyar, valamint Nógrád és a Mátra térségében lehet számítani – közölte az Országos Meteorológiai Szolgálat. Hozzátették: éjszaka, ahogy enyhül az idő, egyre északkeletebbre, Borsod irányába tolódik az ónos csapadékkal érintett terület.

12:12

Az autopalyamatrica.hu adatai szerint a vármegyei matricák népszerűsége ugrásszerűen megnőtt, amely leginkább annak köszönhető, hogy a 10 napos matrica arányaiban jobban drágult az elmúlt években.

12:09

Gelencsér Ferenc, a Momentum elnök-frakcióvezetője, Donath Anna, a Momentum EP-listavezetője és Karácsony Gergely főpolgármester sajtótájékoztatón jelentették be, hogy a Momentum Mozgalom Karácsony Gergelyt támogatja a jövő évi főpolgármester-választáson.

10:56

A Magyar Közlönyben megjelentek a köztársasági elnök határozatai. Novák Katalin hét magyar állampolgárságot vont vissza, minden esetben Gulyás Gergely miniszter előterjesztései alapján.