50 millió forinttal támogatja a HELL ENERGY és a HELL Boxing Kings az izomsorvadásos Beni gyógyulását

50 millió forinttal támogatja a a HELL ENERGY és a HELL Boxing Kings a Duchenne-féle izomsorvadásban szenvedő 4 éves kisfiú, Micskó Benjámin gyógykezelését. 

2024. szeptember 6., 13:37

Szerző:

Az örökmozgó Benjáminnál tavaly decemberben diagnosztizálták a tudomány jelen állása szerint gyógyíthatatlan betegséget, a Duchenne-féle izomsorvadást. A betegség miatt a kisfiú izmai fokozatosan épülnek le, ha pedig nem kap időben megfelelő segítséget, kezelést akkor még 10 éves kora előtt tolószékbe kényszerülhet – írja a Tények.

Génterápiás kezelés segíthetne 

Beni számára jelenleg az egyetlen remény egy Amerikában kifejlesztett génterápiás kezelés, aminek az ára 1,3 milliárd forint, ez a világ második legdrágább kezelése. Az óriási összeg eléréséhez most  a HELL ENERGY és a HELL Boxing Kinsg is segítséget nyújtott, ugyanis 50 milliós forintos támogatást ajánlottak fel a családnak. A HELL ENERGY PROMOTION Kft. ügyvezetője, Mádi Tamás elmondta, nagyon örülnek, hogy hozzájárulhatnak Beni gyógyulásához. 

Ez a támogatás reményeink szerint közelebb viszi a családot ahhoz, hogy megteremtsék a szükséges anyagi hátteret a kezeléshez

– fogalmazott. A támogatás átadására Debrecenben, a kisfiú lakóhelyén került sor, Benit a HELL Boxing Kings sztárjai Berki Mazsi, Brasch Bence és Istenes Bence látogatták meg. 

A hatalmas felajánlás kapcsán megszólalt Beni édesanyja, Szilágyi Boglárka is, aki elmondta, ez nagyon nagy segítséget jelent a család számára. 

Ez a nagylelkű felajánlás egy újabb lépést jelent azon az úton, hogy Beni megkapja a szükséges kezelést, ami reményt adhat neki egy jobb életre. 

A család a Mentsük meg Benit Facebook-oldalon is köszönetet mondott a segítségért, bejegyzésükben azt írták, szavakkal aligha lehet kifejezni a hálát, amit éreznek. Ezenkívül hozzátették, ezzel a nagylelkű cselekedettel szinte eljutottak az összeg feléhez, ami hatalmas reményt ad nekik. 

A duchenne izomdisztrófia egy könyörtelen betegség, mely elszívja a gyermekek életét, pillanatról pillanatra gyengítve őket. A gyógyulás lehetőségéért óriási árat kérnek. Beni mindent megtesz, hogy élvezze az életet, de a betegsége miatt egyre nehezebb számára a mozgás, a játék, a mindennapi élet. A gyógyítás esélye egy olyan reményt ad neki, amiért megéri küzdeni. Támogatásotok erőt ad nekünk ebben az emberfeletti küzdelemben. Hálásak vagyunk, hogy a Benike ügyét magatokénak érzitek. Csodálatos emberek vagytok! A cél még messze, de megyünk tovább. Együtt sikerül, és megadhatjuk Benikének a gyógyulás lehetőségét

– olvasható a posztban.

Társadalmi felelősségvállalás 

A HELL ENERGY egyébként az elmúlt évek során már több alkalommal is támogatott több jótékonysági kezdeményezést is, egyebek között a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Központi Kórház gyermekonkológiai osztályának fejlesztését, valamint a koronavírus járvány alatt szükséges eszközök beszerzését is, összesen több mint 50 millió forint értékben. Sőt, 2020-ban 100 millió forint értékben nyújtottak segítséget az ország gyermekotthonaiban élő gyerekek számára, 2023-ban pedig mintegy 5000 családnak segítettek tartós élelmiszer csomaggal. A HELL ENERGY és a HELL Boxing Kings elkötelezett a társadalmi felelősségvállalással kapcsolatosan és abban bíznak, hogy a példájuk nyomán mások is hasonló lépésekre szánják el magukat. 

Így lehet segíteni Beninek 

Aki szeretne és tud, az a következő számlaszámra utalva segíthet Beninek: Mentsük meg Benit Alapítvány 11600006-00000001-99666337
Közleménybe: Benikének adomány

Külföldi utaláshoz
IBAN: HU40 11600006-00000001-99666337
GIBAHUHB

(Kiemelt képünkön Beni, Fotó: Mentsük meg Benit Facebook-oldal)