Nagyszerű idővel érkezik a meteorológiai nyár

Sok napsütéssel, 30 fok körüli hőmérséklettel veszi kezdetét a nyár.

2023. június 1., 07:50

Szerző:

Az ország északi felén, kétharmadán túlnyomóan napos idő várható csapadék nélkül. Délen a többórás napsütés mellett erőteljesebb lesz a gomolyfelhő-képződés és ott helyenként zápor, zivatar is kialakulhat. Szélerősödés csak zivatar körül lehet. A legmagasabb nappali hőmérséklet 26 és 29 fok között várható. Csütörtök estére mérsékelt marad a légmozgás. Késő estére 16 és 24 fok közé hűl le a levegő – írja a met.hu.

(Kiemelt képünk illusztráció. Fotó: KARL-JOSEF HILDENBRAND / DPA / dpa Picture-Alliance via AFP)

07:25

Várkonyi Andrea és Mészáros Lőrinc az Alapítvány az Innovatív Oktatásért szakmai konferenciáján járt. Az alapítvány működteti a High-Tech Suli programot (HTS), amelyet a 660 milliárd forintos vagyon felett rendelkező Mészáros Lőrinc tulajdonos támogat.

A hétvégén is folytatódik az alapvetően napos idő, de szombaton egy hidegfront miatt előfordulhat záporeső és sokfelé élénk, néhol erős lehet a szél. Vasárnapra néhány fokkal visszaesik a hőmérséklet – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos középtávú előrejelzéséből.

Tizenöt Siemens mozdonnyal bővül a magyar vasúttársaság flottája, a járművek október második felétől állnak szolgálatba a belföldi InterCity és a Bécsbe közlekedő EuroCity vonalakon. A mozdonyflotta bővítésével pontosabbá és kiszámíthatóbbá válik a vonatközlekedés – közölte a MÁV-Start. Egy vasúti szaklap szerint viszont nem olyan rózsás a helyzet: valójában kényszerből kell bérelnünk, mivel Lázár János lefújta a 115 mozdony beszerzésére kiírt tendert.