Nagy erőkkel toborozzák az iskolaőröket – mutatjuk, mennyi pénzt adnak havonta

Gőzerővel toborozza az iskolaőröket a rendőrség. 

2024. szeptember 27., 14:10

Szerző:

A 2024/25-ös tanévben összesen 933 intézmény vesz részt az iskolaőr programban, jelenleg pedig 799 iskolaőr dolgozik országszerte. Azonban további jelentkezőkre lenne szükség, ugyanis nem minden intézményben dolgozik iskolaőr. Így a rendőrség folyamatosan toboroz, az állásra határidő nélkül, bármikor lehet jelentkezni – olvasható a Pénzcentrum oldalán. 

Szigorú alkalmassági vizsga 

A jelentkezőknek szigorú alkalmassági vizsgálatokon kell átesniük, illetve egy egyhónapos képzések is részt kell vegyenek, amely után jogosultak lesznek a kényszerítő eszközök használatára. A jelentkezéshez több követelménynek is meg kell felelni, elengedhetetlen a cselekvőképesség, a betöltött 18. életév, a magyar állampolgárság, valamint az állandó bejelentett belföldi lakhely. A jelentkezőknek ezen túlmenően egészségügyi, pszichológiai, fizikai és erőnléti alkalmassággal is rendelkezniük kell, illetve hatósági erkölcsi bizonyítvány is szükséges. Az állás betöltéséhez elegendő az érettségi vizsga. 

Az iskolaőr képzés és fizetés 

A képzés az egyes vármegyék rendőrfőkapitányságának objektumaiban zajlik. A képzés idején, valamint a sikeres vizsgák után vidéki munkavégzési helyszínen bruttó 326000 forintit vagyis nettó 216000 forintot, míg Pest vármegyében és Budapesten bruttó 336000 forintot, azaz nettó 223000 forintot lehet megkeresni. Az iskolaőrök évi 200000 forint cafeteria-juttatásban is részesülnek, továbbá egyenruházati ellátást is kapnak. Előny lehet, ha a jelentkező 25 év alatti, így a fiatalok adókedvezményét is igénybe tudja venni. 

Így lehet jelentkezni 

A jelentkezési lapot a rendőrség karrierportáljáról lehet letölteni, melyek 90 napnál nem régebbi erkölcsi bizonyítvány, adatkezelési hozzájáruló nyilatkozat és egy kézzel írt, fényképes önéletrajz kíséretében kell benyújtani. Ezenkívül egy háziorvosi igazolásra is szükség lesz, amely igazolja a jelentkezi fizikai erőnlétét. A jelentkezőnek a végzettségét igazoló dokumentumait is csatolnia kell. A jelentkezés történhet postai vagy elektronikus úton, a jelentkezést a területileg illetéket rendőri szerv humánigazgatási szolgálatánál kell leadni. 

(Kiemelt képünk illusztráció, Fotó: police.hu)