Ihatatlan a víz Orosházán az új kutak miatt

2018. május 18., 10:31

Szerző:

Büdös, sárgás-barnás a víz Orosházán a helyiek szerint. Napok óta arra panaszkodnak a város több pontján is a lakosok, hogy ihatatlan a víz, volt, akinek a kutyája sem itta meg a csapvizet. A szolgáltató Alföldvíz Zrt. azzal nyugtatja a lakosságot, hogy csak átmeneti minőségromlás történt, amit az új kutak megnyitása okozott – írja a Hír TV.

A szolgáltató azt mondta, hogy a megszokott vízbázisból, de eltérő vízrétegből érkezett a kritizált ivóvíz, ez okozhatta a problémát. Ötven bejelentés érkezett hozzájuk, a vizsgálat után az előírásnak megfelelőnek találták a vizet.

Szabó Ervin jobbikos önkormányzati képviselő kikérte a vizsgálati jegyzőkönyvet. Ebben az állt, hogy az orosházi víz alkalmas ugyan emberi fogyasztásra, de tartalmaz az egészségre ártalmatlan szerves anyagokat is.

A Dél-Alföldön rendszeresen elégedetlenek a lakók, pedig milliárdokat költöttek már az ivóvíz minőségének javítására. Gyulán, Csongrádon és Szegeden is rendszeresen panaszkodnak a lakosok, a szolgáltató viszont mindenhol ugyanazt mondja, hogy a mért értékek alapján iható. Makó környékén 4 milliárd forint elköltése után is ihatatlan a víz, itt Lázár János megoldást és felelősök megkeresését ígérte még az idén.

Orbán Viktor miniszterelnök Berlinbe utazott, ahol pénteken tárgyalást folytat Olaf Scholz német kancellárral - tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a kormányfő sajtófőnöke csütörtökön.