Ihatatlan a víz Orosházán az új kutak miatt

2018. május 18., 10:31

Szerző:

Büdös, sárgás-barnás a víz Orosházán a helyiek szerint. Napok óta arra panaszkodnak a város több pontján is a lakosok, hogy ihatatlan a víz, volt, akinek a kutyája sem itta meg a csapvizet. A szolgáltató Alföldvíz Zrt. azzal nyugtatja a lakosságot, hogy csak átmeneti minőségromlás történt, amit az új kutak megnyitása okozott – írja a Hír TV.

A szolgáltató azt mondta, hogy a megszokott vízbázisból, de eltérő vízrétegből érkezett a kritizált ivóvíz, ez okozhatta a problémát. Ötven bejelentés érkezett hozzájuk, a vizsgálat után az előírásnak megfelelőnek találták a vizet.

Szabó Ervin jobbikos önkormányzati képviselő kikérte a vizsgálati jegyzőkönyvet. Ebben az állt, hogy az orosházi víz alkalmas ugyan emberi fogyasztásra, de tartalmaz az egészségre ártalmatlan szerves anyagokat is.

A Dél-Alföldön rendszeresen elégedetlenek a lakók, pedig milliárdokat költöttek már az ivóvíz minőségének javítására. Gyulán, Csongrádon és Szegeden is rendszeresen panaszkodnak a lakosok, a szolgáltató viszont mindenhol ugyanazt mondja, hogy a mért értékek alapján iható. Makó környékén 4 milliárd forint elköltése után is ihatatlan a víz, itt Lázár János megoldást és felelősök megkeresését ígérte még az idén.

17:30

A kedvező időjárásnak köszönhetően idén sok strand korábban nyit, mint az előző években. Május elsején már egészen sok strand látogatható lesz, a hétvégén pedig még több helyen csobbanhatunk.

Gy. Németh Erzsébet ellen az „Újabb bizonyíték van az orbáni pedofilhálózat működésére!” címmel megjelent online sajtótájékoztatón közzétett állításai miatt tett feljelentést Pölöskei Gáborné, Áder János testvére. Az országgyűlés döntése alapján az eljárás során a politikusra nem vonatkozik majd a mentelmi jog.