Így kívántak boldog karácsonyt politikusaink

Sok politikus osztotta meg jókívánságát és karácsonyi hangulatát a közöségi oldalon.

2021. december 24., 19:53

Szerző:

Itt a karácsony. Ilyenkor legtöbben családunkkal, szeretteinkkel ünneplünk. Ha olykor nem is úgy tűnik, de a politikusok is emberek, és nekik is fontos és meghitt ünnep a mai. Sokan közölük a karácsonyi hangulatot nem tartják meg csak a családi, baráti köröknek, abból egy-egy mozzanatot, pillanatot megosztanak velünk a közösségi oldalakon. Hogy önöknek ne kelljen megkeresni magyar politikai élet résztvevőinek jókívánságait, és karácsonyi üzeneteit, ezért mi összeszedtük őket egy csokorba.

És egy ilyen listát ki mással lehetne kezdeni, mint miniszterelnökünkkel, Orbán Viktorral. Ő egy képet osztott meg, amiben minden benne van, ami karácsony: karácsonyfa, család, gyerekek, mosoly. Mi kell még?

A főpolgármester kihasználta a vezetéknevét, ahogy ezt páran el is várhatták tőle. (Szilveszterkor pedig a harmadik nevét is kihasználhatja!) Karácsony Gergely egy politikus csoki-adventi naptárt videózott le (Nemzeti ígéret kalendárium), amiben természetesen 24-én az ő feje látható.

Gulyás Gergely, ahogy már jó pár éve tette, idén is a még bontatlan karácsonyfájával készített közös képet. Nem siette el a vásárlást, de ha nála ez a hagyomány, akkor ez a hagyomány.

A magyar politika másik nagyágyúja, Gyurcsány Ferenc sem feledkezett meg a karácsonyi jókívánságról. Ő már hajnalban megosztott egy selfie-t egy mélyebb, hoszabb kívánság kíséretében.

Márki-Zay Péter, az ellenzék közös miniszterelnök-jelöltjét „mint minden karácsonykor” most is vásárhelyi „cigány” barátaitól kapott töltött káposztával ünnepel és kíván boldog karácsonyt. Emellett a helyi hajléktalanszálló lakóit lepte meg ünnepi étellel, felesége pedig szaloncukorral őket.

Mi a közös Kunhalmi Ágnesben és Gulyás Gergelyben? Nagyjából semmi, de mindketten 24-én vették meg a karácsonyfájukat, és azzal fotózkodtak és kívántak kellemes karácsonyt. Egy sztoriban később megosztotta, hogy sikeres volt a fa feldíszitése vizslája, Masni társaságában.

Jámbor András az ünnepek alatt is dolgozik, ezért karácsonyfája alá jelképesen 3547 aláírást tett, ugyanis ennyi aláírást kaptak Jószef- és Ferencvárosból a Diákváros és az álláskeresők támogatásáról szóló népszavazáshoz.

Varga Judit hagyományos módon kívánt áldott karácsonyt követőinek. A családjával együtt, mosolyogva.

Szél Bernadett már letett a képes jókívánságokról, ő egy rövid videóban kívánt mindenkinek boldog, kellemes karácsonyt.

Hadházy Ákos is inkább a videós formátumot választotta, méghozzá nem is akárhogyan! Ő zongora elé ült, és eljátszotta – kottából – az Itt Állok a Jászolod Felett dícséretet a Református énekeskönyvből, majd röviden és frappánsan annyit üzent, hogy „boldog karácsonyt!”

Kovács Gergely pártjának arculatához híven szórakoztató módon kívánt kellemes ünnepeket. Ő idén is Kátyúemberrel kívánt boldog karácsonyt.

Jakab Péter karácsonyfája díszítése közben posztolt egy képet magáról, majd rövid videóban kívánt boldog karácsonyt, de mellette egy '22-es kormányváltást kívánt a fa alá.

Fekete-Győr András karácsonyi üdvözlete lett szerintünk a legaranyosabb idén, ugyanis újszülött gyermekével és feleségével osztott meg egy közös képet és kívánt békességet karácsonyra.

Ezzel együtt pedig mi is kellemes, és boldog karácsonyt kívánunk önöknek!

 

(Kiemelt kép forrása: Orbán Viktor Facebook-oldala)

Az idei tél eddigi leghidegebb szakasza jöhet: a jövő hét elején számottevő talajfagy is kialakulhat, és a hideg a növényeket is nyugalomra inti – írta az Országos Meteorológiai Szolgálat csütörtökön közölt agrometeorológiai elemzésében.