Kiáll a Századvég ifj. Lomniczi Zoltán mellett, aki az állami médiában sorosozott, és most a rendőrség vizsgálja nyilatkozatát

2020. április 23., 17:12

Szerző:

Közleményben állt ki szakértője mellett a kormányzati Századvég Alapítvány.

Az ügy előzménye, hogy már a rendőrség is vizsgálja ifj. Lomniczi Zoltán nyilatkozatát, aki minap azt találta mondani az állami tévé egyik műsorában, "a feltárt jelek azt mutatják, külső támadás érte a forintot."

Mindez úgy derült ki, hogy Polt Péter legfőbb ügyész a DK-s Vadai Ágnes kérdését feljelentésként értékelte, majd azt a III. kerületi rendőrségre továbbította.

(Feltehetően azért ide, mert ebben a kerületben található az állami média székháza, így itt készült az ominózus műsorszám. - A szerk.)

A Századvég jelezte, osztják a véleményt és ezért visszautasítanak minden politikai vádat.

Úgy vélekedtek, hogy a "kétségbeesés motiválja" azokat, akik politikai elemzőket, kommentátorokat jelentenek fel, ahelyett, hogy tisztességes érvekkel védenék meg az igazukat. "a jogász végzettségű országgyűlési képviselő bizonyára tisztában volt azzal, hogy lépésének milyen jogkövetkezményei lesznek.

A DK képviselője a radikális baloldalra jellemző módon a vita, az érvelés helyett a feljelentést választotta

- írták, kiemelve, hogy a Századvég elutasítja az ifjabb Lomnici Zoltánt ért politikai vádakat és meg fogja védeni a jó hírnevét.

A Századvég jogi szakértője amúgy rendszeres vendég az állami médiában és megnyilvánulásaiban mint szakértő vendég "támasztja alá", miért és miben van igaza a kormánypártoknak. 

 

Aki valami furcsa perverzió végett szeretné az interjút megtekinteni, ide kattintva megteheti. 

Olyan szabályokat akartak bevezetni a koreaiak által vezetett iváncsai akkumulátorgyárban, ami kiverte a biztosítékot a magyar munkavállalóknál. Nem mondják meg, mi az oka, ha rosszul lesznek a dolgozók a munkahelyükön, a szigorú biztonsági előírásokra viszont nagyon odafigyelnek, a telefonok kamerája le van takarva, amit a biztonsági szolgálat ellenőriz is. A Házon kívülnek az iváncsai akkumulátorgyár két dolgozója mesélt arról arc és név nélkül.

Magyarországon tavaly 115 ezer 65 évesnél idősebb magyar dolgozott a nyugdíj mellett. A legtöbben a feldolgozóiparban tevékenykedik, de a kereskedelemben és gépjárműjavításban is szép számmal dolgoznak az idősek.

Május 1-jén a délutáni órákban 24 Celsius-fok körüli csúcshőmérsékletre van kilátás. A hét második felében változékonyabbá válik az időjárás, többfelé kell élénk, erős szélre és esőre készülni, emellett kissé visszaesik a hőmérséklet is – derül ki a HungaroMet Zrt. előrejelzéséből, amelyet vasárnap juttattak el az MTI-hez.