Idősotthon bezárása ellen tüntettek Mindszenten

Tüntettek a mindszenti városháza előtt az idősotthon bezárása ellen.

2022. október 21., 09:34

Szerző:

Úgy százan tüntettek a városháza előtt azért, hogy ne zárja be az idősotthont, ne költöztesse el onnan az időseket még ideiglenesen se a fideszes vezetés – írja a Népszava. A tüntetést az a volt önkormányzati képviselő, Jancsovics Attila szervezte, aki épp azért mondott le a közelmúltban a mandátumáról, mert elfogadhatatlannak tartotta az idősotthon bezárásáról hozott döntést.

Brüsszeli szankciók miatt zárná be a fideszes vezetés az idősotthont... vagy Márki-Zay miatt

A város a brüsszeli szankciókra hivatkozva november 1-től április 15-ig ideiglenesen bezárná az idősotthonát. Annak ellenére is, hogy az évi 3 milliárdos költségvetésű település mindössze 3,5 milliót spórolna ezzel. A korábbi döntés szerint az érintett 19 idős ember egy hódmezővásárhelyi intézményben kapna helyet. Bár a testület már döntött erről, bonyodalmak támadtak. Az intézményt – több más térségi otthonnal együtt – közösen működteti egy társulásban Mindszent, Hódmezővásárhely, Mártély és Székkutas. A társulás egyik közelmúltbeli ülésén elhangzott: ideiglenesen nem lehet bezárni az intézményt, ha onnan kiköltöztetik a lakókat, akkor az alighanem végleges lesz. Mivel a társulás jövőre megszűnik, ami miatt majd mindenképp újra kell tervezni az intézményrendszert.

A polgármester szerint a társulás egyik tagja, Hódmezővásárhely polgármestere, az ellenzéki Márki-Zay Péter rendelte el az intézmények összevonását. Ezt Márki-Zay Péter aa Népszavának határozottan tagadta. Ennek ellenére csütörtökön Mindszent polgármestere, Zsótér Károly újra állította, hogy Márki-Zay döntései miatt van szükség az összevonásokra.

Ezért – írta tegnap a Facebook-on – a mindszenti időseknek „már most a Kovács-Küry Időskorúak Otthonába kell költözniük” Hódmezővásárhelyre. A Népszava felhívta a polgármestert, hogy megtudjuk, mikortól kell kiköltözniük az időseknek, de meglepő módon Zsótér Károly már azt mondta: mivel az ideiglenes bezárás nem lehetséges, a véglegeset pedig nem szeretnék, az idősek november 1. után is maradhatnak az idősek Mindszenten. Úgy tudjuk, a végső döntést a testület a jövő hét elején hozza meg.

(Kiemelt fotónk forrása: Facebook)

 

 

Tegnap 21:45

Tűz volt egy maglódi áruházban csütörtök este, a Pest Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője az MTI-nek azt mondta, hogy több mint ötszáz embernek kellett elhagynia az épületet. Az MTI úgy tudja, hogy a tűz az Auchan-áruházban keletkezett.