Négyből három helyen az ellenzék győzött az időközi választásokon

Vasárnap négy helyen is szavaztak, három esetben nem a Fidesz támogatásával induló jelölt nyert.

2022. november 21., 07:23

Szerző:

Négy helyen tartottak időközi választást vasárnap: Babarcon, Kenderesen, Boldogon és Siójuton is polgármestert és képviselőtestületet választottak. A Blikk összefoglalója szerint azonban csupán egyetlen helyen, a Jász-Nagykun-Szolnok megyei Kenderesen győzött a Fidesz-KDNP jelöltje.

A Somogy megyei Siójuton a 2019 októberében megválasztott, független Balassáné Újvári Zsuzsanna ismét győzött, ő 196 szavazatot kapott, míg vetélytársa, az ugyancsak független Krisztin Endre 35-öt. A képviselőtestületben 4, független tagot választottak. A választásra a képviselő-testület feloszlásról szóló korábbi döntése miatt volt szükség.

Ahogyan arról írtunk is, Babarcon az egyedül elinduló, független Hárich Józsefet választották meg, A Heves megyei Boldogon pedig az eddigi alpolgármester, Püspöki Istvánné győzte le az eddigi polgármestert, 648 voksot kapott, ami 35-tel volt több ellenfelénél, Laczkó Roland polgármesternél.

Csak Kenderesen született egyértelmű fideszes győzelem, itt Barabásné Forgács Editre 1104-en szavaztak, míg a három független jelölt közül Bogdán Péter Szabolcs korábbi polgármester 318, Horváth Ferenc József 165, Szabó Csaba pedig csupán 10 szavazatot kapott.

A huszonegy önkormányzati képviselőjelölt közül 15 volt független, 6 pedig fideszes. Itt mind a 6 helyet a Fidesz jelöltjei szerezték meg.

(Kiemelt kép: Szavazás az országgyűlési választáson Mogyoródon, 2022. április 3-án. Fotó: Isza Ferenc / AFP)

Tegnap 16:25

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén is: a hőmérséklet csúcsértéke 11-18 Celsius-fok között alakul, és hajnalban visszatérnek a gyenge fagyok. A szél erős, olykor viharos lesz és többfelé lehet eső, zápor, akár zivatar - derül ki a HungaroMet Nonprofit Zrt. előrejelzéséből, amelyet csütörtökön juttattak el az MTI-hez.

Nem sok jóval kecsegtet az időjárás: marad az április első felének megfelelő hőmérséklet és éjszakánként talajmenti, a fagyzugos helyeken gyenge fagyok veszélyeztetik a gyümölcstermést - írta a HungaroMet Zrt. csütörtöki agrometeorológiai elemzésében.