Négy településen tartanak ma időközi önkormányzati választást

Négy településen tartanak ma időközi önkormányzati választást: Borszörcsökön polgármestert és képviselőket, Faddon és Medgyesbodzáson polgármestert, a főváros I. kerületében pedig képviselőt választanak.

2022. szeptember 11., 10:42

Szerző:

Négy településen tartanak ma önkormányzati választást, Budapest I. kerületében pedig képviselőt választanak. Szavazni reggel hattól este hét óráig lehet.

A vasárnapi időközi választások helyszínei

A Veszprém megyei Borszörcsökön településvezetőt és képviselőket is választanak, mert a képviselő-testület feloszlott. A polgármesteri posztot hárman szeretnék elnyerni: egy jelölt a Fidesz-KDNP színeiben, ketten pedig függetlenként. A négy képviselői helyért tizenkét független jelölt indul; a választáson 306 helybéli szavazhat.

A Tolna megyei Faddon időközi polgármester-választást tartanak, mert a települést 2006 óta vezető polgármester májusban lemondott. A választáson nyolc független jelölt indul, a községben 3341 választásra jogosult szavazhat.

 A Békés megyei Medgyesbodzáson szintén polgármestert választanak, mert a korábbi településvezető meghalt. A dél-békési településen két független jelölt indul a választáson, a névjegyzékben 783-an szerepelnek.

A főváros I. kerületében, az 5. számú egyéni választókerületben azért tartanak időközi képviselő-választást, mert a térség képviselője lemondott. A választáson három jelölt indul, a névjegyzékben 2153-an vannak.

A Somogy megyei Bárdudvarnok és a Jász-Nagykun-Szolnok megyei Tiszagyenda roma nemzetiségi választópolgárai települési nemzetiségi önkormányzati képviselőket választottak volna ma, de a választások a szükséges számú jelöltek hiányában elmaradnak.

(Kiemelt fotónk illusztráció: Urnazárás a Magonc Óvodában A Városligeti fasoron Budapesten, 2022. április 3-án. Fotó: Karancsi Rudolf / 168.hu)

Egyes sajtóhírekkel ellentétben az MVM számlázási rendje nem változott, a számlázás időpontja visszakerül a megszokott időpontra – közölte az MVM Next Energiakereskedelmi Zrt. csütörtökön az MTI-vel.

Jövő hétfőn magyar-osztrák-szerb csúcstalálkozót tartanak Budapesten, a tárgyalások fő témája az illegális migráció elleni közös fellépés – erősítette meg az erről szóló sajtóhíreket az MTI-nek Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóirodát irányító helyettes államtitkár csütörtökön.