Időjárás – Van ahol napos, van ahol borongós napunk lesz

Zápor, zivatar zavarhatja meg a napos időt vasárnap. Az aszályt csillapító nagy területre kiterjedő, áztató eső azonban a következő napokban is elmarad az időjárás-előrejelzés szerint. 

2022. augusztus 14., 07:52

Szerző:

Vasárnap a hosszabb napos időszakok mellett több helyen alakulhatnak ki helyi záporok, zivatarok, főként a nap második felében. A csapadék lokális jellegű lesz,

nagy területre kiterjedő áztató eső nem ígérkezik

– írja az Időkép időjárás-jelentése. Az északias szél a Dunántúlon élénk, erős lesz, és zivatarok környezetében viharos lökések előfordulhatnak. Hajnalban 12-20, délután 26-32 fok várható.

Időjárás a hét első felében:

Hétfőn több helyen megnövekszik a gomolyfelhőzet. Újabb záporok, zivatarok legnagyobb eséllyel a középső, keleti, északkeleti tájakon fordulhatnak elő. A déli, délnyugati szél több helyen megélénkülhet. Délután 28-34 fokra van kilátás.

Kedden a sok napsütés mellett elszórt záporok, zivatarok ismét kialakulhatnak. Több helyen megélénkül a nyugatias szél. A csúcshőmérséklet 29-34 fok között alakulhat.

Szerdán gyengén felhős, derült idő ígérkezik. Csapadék nem valószínű. Helyenként feltámadhat a szél. Napközben 31-36 fokig emelkedhet a hőmérséklet.

(Kiemelt képünk: A Margit-sziget csúcsa a Margit híd déli oldalán 2018. október 20-án. Fotó: MTI/Mohai Balázs)

11:08

Az előzetes adatok szerint márciusban 6413 gyermek született, és 10 524 ember halt meg; 2023 márciusához képest a születések száma 10, a halálozásoké 13, a házasságkötéseké 1,9 százalékkal csökkent – tájékoztatta a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) pénteken. Ez minden idők harmadik legalacsonyabb értéke, aminek meg is látszik az eredménye: egy városnyi lélekszámmal lett kevesebb Magyarország.

A kormány két hetet adott az üzemanyag-kereskedőknek, hogy a régiós országokhoz igazítsák az áraikat. Egri Gábor, a Független Benzinkutasok Szövetségének elnöke szerint nem mindegy, hogy a KSH mely környező államok árait fogja alapul venni.