Időjárás – Van ahol napos, van ahol borongós napunk lesz

Zápor, zivatar zavarhatja meg a napos időt vasárnap. Az aszályt csillapító nagy területre kiterjedő, áztató eső azonban a következő napokban is elmarad az időjárás-előrejelzés szerint. 

2022. augusztus 14., 07:52

Szerző:

Vasárnap a hosszabb napos időszakok mellett több helyen alakulhatnak ki helyi záporok, zivatarok, főként a nap második felében. A csapadék lokális jellegű lesz,

nagy területre kiterjedő áztató eső nem ígérkezik

– írja az Időkép időjárás-jelentése. Az északias szél a Dunántúlon élénk, erős lesz, és zivatarok környezetében viharos lökések előfordulhatnak. Hajnalban 12-20, délután 26-32 fok várható.

Időjárás a hét első felében:

Hétfőn több helyen megnövekszik a gomolyfelhőzet. Újabb záporok, zivatarok legnagyobb eséllyel a középső, keleti, északkeleti tájakon fordulhatnak elő. A déli, délnyugati szél több helyen megélénkülhet. Délután 28-34 fokra van kilátás.

Kedden a sok napsütés mellett elszórt záporok, zivatarok ismét kialakulhatnak. Több helyen megélénkül a nyugatias szél. A csúcshőmérséklet 29-34 fok között alakulhat.

Szerdán gyengén felhős, derült idő ígérkezik. Csapadék nem valószínű. Helyenként feltámadhat a szél. Napközben 31-36 fokig emelkedhet a hőmérséklet.

(Kiemelt képünk: A Margit-sziget csúcsa a Margit híd déli oldalán 2018. október 20-án. Fotó: MTI/Mohai Balázs)

Tegnap 21:43

Magyarország gázellátása biztosított és az lesz a téli hónapok alatt is - mondta a Külgazdasági és Külügyminisztérium kétoldalú kapcsolatok fejlesztéséért felelős államtitkára az M1 aktuális csatorna kedd esti műsorában.

A parlament 151 igen, 12 nem szavazattal és 19 tartózkodás mellett fogadta el az európai uniós költségvetési források felhasználásának ellenőrzésével összefüggő egyes, a közfeladatot ellátó közérdekű vagyonkezelő alapítványokat, a Nemzeti Adó- és Vámhivatalt, valamint az Európai Csalásellenes Hivatal ellenőrzéseit érintő törvények módosítását.