Időjárás: Ragyogó idő vár ránk szombaton

Meleg idővel és sok-sok napsütéssel kényeztet a szombati időjárás.

2024. szeptember 20., 16:41

Szerző:

A korábbi hét időjárásával ellentétben a szombati időjárás nyugalmasnak, melegnek, napsütésesnek ígérkezik. A HungaroMet előrejelzése szerint derült, napos, száraz idő várható mérsékelt légmozgással.

A legmagasabb nappali hőmérséklet 22 és 26 fok között várható.

Szombat éjfélig a kritárumoktól elérő veszélyes időjárási jelenség valószínűsége alacsony, azonban pénteken még nyugaton, délnyugaton kialakulhatnak záporok, kisebb eséllyel egy-egy zivatar.

A vasárnap se tartogat meglepetést

Derült, napos, száraz időben lesz részünk, néhol kevés gomolyfelhővel. Hajnalban elvétve pára-, ködfoltok képződhetnek. A keleti, délkeleti szél Sopron térségében megélénkül.

A hajnali 4, 13 fokról délutánra 21 és 26 fok közé melegszik fel a levegő.

Mivel anticiklon határozza meg hazánk időjárását, így fronthatással sem kell számolni a hétvégén. A hűvösebb hajnali, reggeli órákban azonban érdemes lesz kicsit rétegesebben öltözködni, nagy lesz a megfázásveszély, valamint ebben az időszakban felerősödhetnek a kopásos jellegű ízületi panaszok.

Az Időkép előrejelzése szerint hétfőn a Dunántúlon és a középső tájakon már gyakrabban zavarhatják felhők a napsütést, viszont keleten és északkeleten még derült, napos időben lesz részünk. Említésre méltó csapadék sehol sem várható. Többfelé élénk, néhol erős lesz a déli, délkeleti szél.

A legmagasabb hőmérséklet 21 és 27 fok között alakul.

Kedden már több felhő lesz felettünk, kora délutántól a Dunántúlon, majd az esti órákban a középső országrészben is többfelé előfordulhat eső, zápor, helyenként akár zivatar is. Az élénk déli, délkeleti szélben 21 és 28 fok közé melegedhet a levegő.

(Kiemelt képünk illusztráció. Fotó: Robert Michael / DPA / AFP)