Időjárás: Jön a víz!

Csütörtökön késő délutántól, estétől nyugat felől vastagszik a felhőzet, és késő este egyre nagyobb területen kezdődik tartós csapadékhullás.

2023. október 25., 18:19

Szerző:

Várható időjárás az ország területén csütörtök éjfélig:

A közepesen és erősen felhős égbolt mellett szerdán és csütörtökön is lehet számítani néhány órás napsütésre. Szerdán helyenként, éjszaka elsősorban keleten és délen, csütörtökön napközben szórványosan várható eső, zápor, főként a Dél-Dunántúlon néhol zivatar is lehet. 

Élénk, erős lökések kísérhetik a csütörtökön napközben délire forduló szelet.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 7 és 14 fok között alakul.
A legmagasabb nappali hőmérséklet csütörtökön 16 és 23 fok között valószínű.

Időjárási helyzet Európában:

Skandinávia északi része fölött anticiklon helyezkedik el, ezt hideg levegő tölti ki, így arrafelé a minimum-hőmérséklet több helyen -10 fok alá csökkent.

Európa többi részének időjárását ciklonok, valamint légköri frontok határozzák meg felhős, csapadékos időjárást okozva. Hatásukra például Szlovénia több pontján is 100 mm fölötti csapadékösszegeket mértek az elmúlt 24 órában.

A Kárpát-medence időjárását a következő 36 órában a fentebb említett ciklonok alakítják, folytatódik a változékony, az évszakhoz képest enyhe idő.

(Kiemelt képünk illusztráció. Forrás: 168.hu arhív)

2023. december 2., 17:45

Átláthatóbb lett a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal (MEKH) csatlakozási díjszámítása a háztartásit meghaladó méretű kiserőművekre – közölte a MEKH szombaton.

2023. december 2., 16:43

A hidegfront felhőzete és csapadékzónája fokozatosan kelet felé elvonul, mögötte már nagyobb területen válik szakadozottá a felhőzet. Nagyobb mértékben viszont csak a hajnali, reggeli óráktól valószínű felhőzetcsökkenés.

2023. december 2., 15:45

Novák Katalin köztársasági elnök a humanitárius tevékenységéről ismert Shaikha Fatima bint Mubarak asszonnyal is találkozott szombaton Dubajban.

2023. december 2., 14:49

Megdőlt az országos melegrekord szombaton: Békéscsabán 18 Celsius-fokig emelkedett a hőmérséklet – írta az Országos Meteorológiai Szolgálat a Facebook-oldalán.