Időjárás: ma sem lesz meglepetés

Várható időjárás vasárnap éjfélig: a sok napsütés mellett erőteljes gomolyfelhő-képződésre számíthatunk, több helyen záporral, zivatarral. 

2021. május 30., 06:11

Szerző:

A gomolyfelhők északkeleten jobban összeállhatnak, és ott akár tartósabban is eshet. A zivatarokat apró szemű jég, intenzív csapadék, illetve szélerősödés kísérheti. Az északias szél megélénkül, főként a Dunántúl nyugati részén, továbbá északkeleten meg is erősödik. A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 17 és 21 fok között várható. Késő estére 9 és 14 fok közé hűl le a levegő.

Jövő hét keddig még egy magassági hidegörvény alakítja időjárásunkat, így az átlagosnál hűvösebb, záporokkal, zivatarokkal tarkított idő valószínű. Szerdán azonban változás kezdődik – írta a met.hu 

 

(Kiemelt kép: MTI/Varga György)

Hétfőn még napos idő várható, majd kedden hidegfront érkezik megélénkülő széllel, és egyre többfelé várható eső, zápor, zivatar. Csütörtök reggelre csökken a felhőzet, és visszatér a napsütés, de a hőmérséklet csúcsértéke kissé visszaesik, 20-24 Celsius-fok körül alakul - derül ki a HungaroMet Zrt. előrejelzéséből, amelyet vasárnap juttattak el az MTI-hez.