Ki korán kel, szerdán ködfoltokat is lel

Júliusban viszonylag ritka a ködös hajnal, de szerdán erre is lesz példa, több vármegyében viharos erejű szélre is számítani kell a hét harmadik napján.

2023. július 4., 15:58

Szerző:

A keddi igen változatos, néhol csapadékos, néhol napos időjárás szerdán is folytatódik, továbbra is éles légtömeghatár húzódik tőlünk északnyugatra.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat figyelmeztetést és riasztást adott ki, emellett figyelmeztetnek, hogy a szerdára felerősödő, viharos erejű szél akár károkat is okozhat.

A délnyugat-északkelet tengelyű kiterjedtebb csapadéktömb gyengülésével egy időben délután, este elszórtan vagy helyenként zivatargócok pattanhatnak ki, nagyobb valószínűséggel a Dunántúlon és az Alföld délkeleti, déli részein. Éjjel elsősorban az ország déli, délkeleti felén lehet zivatartevékenység egy kialakuló nagyobb csapadéktömbből, ez szerda délelőttig kitarthat.

Az intenzívebb cellákat elsősorban felhőszakadás kísérheti rövid idő alatt akár 30-40 mm-t meghaladó mennyiségű csapadékkal. Kis eséllyel jégeső (apróbb szemű) is társulhat a gócokhoz.

A met.hu azt írja, kedden éjjel helyenként sűrű köd képződhet, amely szerda délelőtt gyorsan feloszlik.

Szerdán az éjszaka kialakuló csapadékrendszer megszűnését követően szórványosan alakulhatnak ki zivatarok, amelyekhez a felhőszakadás mellett jégeső, erős vagy viharos szél társulhat.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat riasztást adott ki zivatar és felhőszakadás miatt néhány járásra Magyarországon, ami szerda éjfélig van érvényben. Emellett egyes fokozatú, citromsárga figyelmeztetést adtak ki az egész országra csütörtökig, péntektől már „csak” 10 vármegyére lesz érvényben.

(Kép forrása: Pexels.com)

Magnézium tablettát szinte mindenki szed, vagy önmagában, vagy valamilyen multivitamin részeként. Azonban egyáltalán nem mindegy, hogyan visszük be a szervezetbe a magnéziumot, mert hiába szedi a legdrágább tablettát, nem fog felszívódni, ha ezt a néhány szabályt nem tartja be.

Újabb rekordot döntött meg Orbán Viktor. A miniszterelnök immáron (2024. október 21-én) 5259 napot töltött el összesen a miniszterelnöki székben.