Napsütés, szél és köd váltja fel az esőt

A Nyugat-Dunántúlon és az északkeleti harmadban számíthatunk több (helyenként vastagabb) felhőre, másutt jobbára gyengén felhős, napos idő várható. Számottevő csapadék nem valószínű – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat jelentéséből.

2023. december 16., 07:54

Szerző:

Az északi, északnyugati szél főleg a Dunántúlon nagyobb területen lesz élénk, egy-egy erős lökés is előfordulhat. A legmagasabb nappali hőmérséklet 2 és 8 fok között valószínű. Késő estére többnyire -5 és +2 fok közé hűl le a levegő.

Szombat estére és éjjel a felhősebb tájakon is csökken a felhőzet, ugyanakkor már estétől egyre több helyen képződhet köd, illetve rétegfelhőzet, amely főként a Dunától keletre, illetve a déli tájakon terjedhet ki egyre nagyobb területre. Számottevő csapadék nem valószínű, legfeljebb a ködös tájakon fordulhat elő ónos szitálás. Jobbára gyenge vagy mérsékelt légmozgás várható. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában -5 és 0 fok között valószínű, de a kevésbé felhős, szélvédett részeken ennél pár fokkal hidegebb is lehet.

(Kiemelt kép: Budapesti Duna-part a Lánchíddal.. Fotó: AFP / ISZA FERENC)