Ma sem lesz jó idő

Borult ég, hideg idő, helyenként hószállingózás, máshol erős szél jellemzi a tél utolsó hétfőjét. 

2023. február 27., 07:41

Szerző:

Túlnyomóan borult lesz az ég, majd délutántól egyre nagyobb területen szakadozottá válik a felhőtakaró. Kevés helyen a déli és keleti megyékben – határ felé növekvő eséllyel – valószínű hószállingózás, esetleg gyenge havazás, majd délután legkésőbb a keleti határnál is csökken a csapadékhajlam – írja az OMSZ előrejelzése. 

Az északi, északkeleti szelet az ország középső harmadának kivételével több helyen kísérhetik erős, a Bodrogközben olykor viharos lökések. Késő délutántól kezd veszíteni erejéből a szél.

A legmagasabb nappali hőmérséklet 1 és 5 fok között alakul. Késő estére -4 és +1 fok közé hűl le a levegő.

Az Alföld határ közeli területein késő délutánig előfordulhat hószállingózás, havazás, amelyből vékony (lepel-3 cm) olvadozó hóréteg kialakulhat. Az északi szelet a nap első felében a Bodrogközben egy-egy 70 km/h körüli széllökés kísérheti.

Az időjárás a hidegfrontra érzékenyeket terheli meg különösképpen. Legáltalánosabb panaszként fejfájás, vérnyomás-ingadozás jelentkezhet. Az idegrendszer ingerlékenysége gyakran csökken ilyen időjárási helyzetekben, ezért a reflexidő megnyúlhat, a cselekvési reakció késhet, emiatt a közlekedésben résztvevőktől fokozott figyelem szükséges.

A hét második felében azonban emelkedik a hőmérséklet, visszatérnek a 10 Celsius-fok fölötti maximumok, a hajnalok azonban továbbra is csípősek maradnak.

(Kiemelt képünk: MTVA/Bizományosi: Oláh Tibor)

Április 30-án az MBH Bank szerződést írt alá a Magyar Fejlesztési Bankkal, melyben megállapodnak arról, hogy a 2021–2027-es uniós fejlesztési ciklus lakossági hitelprogramjait elérhetővé teszik az MFB Pont Plusz lakossági hálózatukon keresztül. A hitelintézet a közvetítői feladatok ellátásának jogát konzorciumban nyerte el, nyílt közbeszerzés keretében, így az EU-s forrásokból a vállalkozásoknak szánt, már korábban bejelentett KKV Technológia Plusz Hitelprogram nulla százalékos kölcsönei április 30-tól, míg az otthonfelújítási program terméke várhatóan nyár elejétől lesz igényelhető a MBH Bank által üzemeltetett, 154 bankfiókban elérhető lakossági és vállalkozói MFB Pont Plusz pontokon.