06:50 - 09:00

Most: KeljfelJancsi

Fiala János műsora

Elmúlik a nyár, ideje előkészíteni az esőkabátokat

A hét második felében már kevésbé lesz napsütéses idő.

2021. szeptember 16., 06:20

Szerző:

Csütörtökön több felhő fog sűrűsödni az égen, írja az Időkép. Eleinte keleten, majd késő estétől északnyugaton is több helyen várható zivatar. Sokfelé élnk, délen és a Tiszántúlon erős zivatarok és viharos szél alakulhatnak ki. Hajnalban 12-19, napközben pedig 25-31 fok várható.

Pénteken eleinte sokfelé, majd délután már inkább csak keleten és délen kell esőre, záporokra vagy zivatarokra számítani, északnyugat felől ekkor kezdődik meg a felhőzet felszakadozása. Erős széllökések kísérhetik az északnyugatira forduló szelet. A hőmérséklet visszaesik, délután 19-25 fok várható.

Szombaton északon, északkeleten jöhet kevés zápor, de a legtöbb helyen újra visszatér a napos idő. Helyenként erős nyugati szél várható, 21-26 fokos maximum hőmérséklettel.

Vasárnap újabb hidegfront érkezik, nyugaton, délnyugaton többfelé alakulhat ki eső, zápor és főként délen zivatar. Napközben néhány helyen élénkülhet a légmozgás, estétől viszont megerősödik, nyugaton viharossá fokozódik a szél. A legmelegebb órákban akár 18-24 fokot is mérhetünk. Hétfőn viszont már a legtöbb helyen 20 fok sem lesz.

(Kiemelt kép: Abbas Kiarostami / Twitter)