Leszakadt az ég a Dunántúlon, 10 fokot zuhant a hőmérséklet - VIDEÓ

2020. augusztus 11., 15:55

Szerző:

Kedden a Dunántúl északkeleti részén indult zivatarosan, délelőtt is főként a Tatabánya-Székesfehérvár vonalon volt aktív a légkör, majd egyre nagyobb területen beindultak a zivatarok, délutánra a Dunántúl mellett a főváros környékén, az Északi-középhegység nyugati felén és a középső tájakon is több helyen leszakadt az ég, írja az Időkép.

Bakonyban és a Balaton-felvidéken helyenként 30-40 mm eső zúdult le rövid idő alatt, Komárom északi részén aluljárókat öntött el a hirtelen lezúduló eső.

A felhőszakadás mellett 10-12 fokos lehűlés társult a zivatarokhoz, nem sokkal fél 3 után több mint 15 fokos különbség alakult ki az országon belül: Nagyvázsonyban 17,9; míg Barcson 34,4 fok volt.

A délután hátralévő részében is főként a Dunántúlon és a középső országrészben lehetnek zivatarok, melyek egyre inkább dél felé helyeződnek át.

Szerdán északkeleten derült, napos idő ígérkezik, a Dunántúlon és a középső tájakon lesz erőteljesebb a gomolyfelhő-képződés, itt elszórtan várható záporok, zivatarok kialakulása. Északkeleten néhol és zivatarok környezetében feltámadhat a légmozgás. Délután 27-33 fok valószínű.