Viharos szélre adtak ki figyelmeztetést csütörtökön

Késő délutántól, estétől az Észak-Dunántúlon előfordulhatnak viharos széllökések.

2023. november 2., 07:31

Szerző:

Várható időjárás az ország területén csütörtök éjfélig:

Nyugat felől csökken a felhőzet, az ország nagy részén több órára kisüt a nap, azonban az északkeleti völgyekben néhol tartósabban felhős maradhat az idő. A déli óráktól nyugat felől ismét felhősödés kezdődik, estétől főként az északi országrészben várható eső, zápor. A déli, délkeleti szél megélénkül, az Észak- és Nyugat-Dunántúlon megerősödik, illetve helyenként viharossá fokozódik. A legmagasabb nappali hőmérséklet nagyrészt 16 és 21 fok között alakul, de az északi szélcsendes völgyekben ennél több fokkal hűvösebb maradhat az idő. Késő estére 9, 18 fok közé hűl le a levegő – áll az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzésében.

Ma napközben előbb az Alpokalján, késő délutántól, estétől az Észak-Dunántúlon másutt is előfordulhatnak viharos (~60-80 km/h, a magasabban fekvő tájakon akár >80 km/h) széllökések.

(Kiemelt képünk illusztráció. MTI/EPA/Juan Herrero)

2024. június 21., 14:34

Lázár János építési és közlekedési miniszternek elege lett a városában zajló ellenzéki „dínomdánomból”, szerinte az emberek adóját okosabban kellene felhasználni. Ezért javasolni fogja, hogy vessenek ki a városra egy helyi iparűzési adót.

2024. június 21., 14:18

A Nemzetgazdasági Minisztérium reagált az Eurostat friss statisztikájára, miszerint a magyar háztartások fogyasztása az uniós átlag 70 százalékát éri el. A Minisztárium szerint ez azért van így, mert a magyar háztartások a háborúra való tekintettel megtakarításba fektetik a pénzüket.

2024. június 21., 11:56

Újabb szomorú statisztika jelent meg a magyar egészségügyről. Eszerint a magyar orvosok leterheltsége brutális mértékű, ami miatt hazánk európai szinten pocsékul teljesít.