Csütörtökön derült időre lehet számítani

Napközben napos időre van kilátás, éjszaka viszont a -10 fokot is elérheti a hőmérséklet. 

2024. január 10., 18:48

Szerző:

Az ország területén csütörtök éjfélig derült időre számíthatunk, éjszaka főként a déli és keleti területeken képződhet zúzmarás köd, amely csütörtökön fokozatosan feloszlik. A zavartalanul napos időt követően délután észak felől előbb magasszintű, később vastagabb felhők is érkeznek fölénk. Az északkeleti határnál késő este hószállingózás nem kizárt. A nyugati, északnyugati szelet csütörtökön több helyen élénk lökések kísérhetik.


A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -10 fok körül alakul. A legmagasabb nappali hőmérséklet csütörtökön 1 és 6 fok között várható.

Európa legnagyobb részének időjárását egy, a Brit-szigetek térségében elhelyezkedő anticiklon alakítja. Hatására derült, száraz, az átlagosnál hidegebb az idő, éjszaka nagy területen süllyed -10 fok alá a hőmérséklet. Ugyanakkor Skandináviában az év eleji zord hideghez képest jelentősen megenyhült az idő, ott vannak olyan helyek, ahol éjjel sem csökken fagypont alá a hőmérséklet. Délnyugat-Európában és a Kelet-európai-síkságon légörvények okoznak felhősebb, csapadékosabb időjárást. Az Ibériai-félszigeten is egyre nagyobb területen jellemző havazás az érkező hideg levegőnek köszönhetően.


A Kárpát-medence időjárását is a fent említett magasnyomás alakítja, így marad a derült, száraz, hideg, téli idő, de csütörtökön észak felől egy érintő hidegfront miatt már megnövekszik a felhőzet.

(Fotó: Dimény András / 168.hu)

14:50

Könnyen lehet, hogy néhány hétig ingyenes lesz a parkolás a XII. kerületben, a rendszerhez szükséges szoftvert működtető cég szerződése ugyanis lejárt. S ugyan kiírtak egy félmilliárd forintos új közbeszerzést, de arra kizárólag a szoftver készítőjét hívták meg, ami az új polgármesternek viszont nem igazán tetszett.