Havas eső, hó, csipetnyi melegfronttal

Vasárnap a keleten, északkeleten lakók azonban több órás napsütésre is számíthatnak.

2023. január 22., 06:47

Szerző:

Vasárnap keleten, északkeleten több órára kisüthet a nap, máshol erősen felhős, borult időre számíthatunk. Kezdetben többfelé, délután már kevesebb helyen alakulhat ki eső, zápor, havas eső, illetve havazás. Havazásra elsősorban a Dunántúlon számíthatunk. A Dunántúlon még élénk, néhol erős lehet az északi-északnyugati szél. Hajnalban -3, +2 fok várható. Délután a keleti országrészben 7 és 10, máshol -1, +6 fok között alakulhat a legmagasabb hőmérséklet az időkép.hu szerint.

Melegfronti hatás érvényesül. Melegfrontra érzékenyeknél a tünetek már néhány órával a front átvonulása előtt megjelenhetnek. Ilyenkor emelkedik a hőmérséklet, nő a páratartalom és csökken a légnyomás; mindezek vérnyomás csökkenéshez, pulzusszám emelkedéshez, illetve migrénes panaszok gyakoribb előfordulásához vezethetnek.

(Kiemelt képünk: Havas közúti jelzőtáblák Kékestetőn 2023. január 16-án. MTI/Komka Péter)

 

 

Megszűnik november 4-től a Keszthelyi Kórház szülészet-nőgyógyászati fekvőbeteg osztálya, ugyanakkor a szülészet-nőgyógyászati járóbeteg ellátás, a terhesgondozás és a nőgyógyászati szakellátás változatlanul elérhető lesz.