Idén sem fizetett osztalékot Mészáros Lőrinc és Tiborcz István cége a részvényeseinek, pedig szép nyereségük volt

2019. április 2., 21:30

Szerző:

Az ingatlanbefektetésekkel és vagyonkezeléssel foglalkozó - a felcsúti gigavállalkozó, Mészáros Lőrinc és Orbán Viktor kormányfő veje, Tiborcz István a közös érdekeltségébe tartozó - Appeninn Vagyonkezelő Holding Nyrt. igazgatótanácsa azt javasolja a társaság április 23-ra összehívott közgyűlésének, hogy a társaság tavalyi 1,901 milliárd forint adózott eredményét, azaz nyereségét helyezzék teljes egészében az eredménytartalékba - derül ki a cég Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján kedden közzétett közgyűlési előterjesztéseiből.

Az Appeninn a 2017-es év után sem fizetett osztalékot, az akkori 131 millió forint adózott nyereséget ugyancsak az eredménytartalékba vezették át. A társaság 2009-es alapítása óta egyszer fizetett osztalékot, 2017-ben részvényenként 7 forintot.

A Mészáros-Tiborcz cég közleményében ismerteti: a kedden közzétett éves beszámoló szerint tavaly több mint 42 százalékkal nőtt a társaság bérleti díjakból származó bevétele, és elérte a 7 millió eurót, azaz több mint 2,2 milliárd forintot. Az Appeninn tulajdonában lévő ingatlanok száma a tavalyi évben 18-ról 41-re emelkedett, a bruttó kiadható terület pedig másfélszeresére, 63 ezerről 93 ezer négyzetméterre nőtt.

Tiborcz István Mészáros Lőrinccel beszélget
Fotó: 444.hu olvasói fotó

Május 1-jén a délutáni órákban 24 Celsius-fok körüli csúcshőmérsékletre van kilátás. A hét második felében változékonyabbá válik az időjárás, többfelé kell élénk, erős szélre és esőre készülni, emellett kissé visszaesik a hőmérséklet is – derül ki a HungaroMet Zrt. előrejelzéséből, amelyet vasárnap juttattak el az MTI-hez.