Nem kevés pénzt költött Rogán minisztériuma kommunikációs kampányra

Napi hétmillió forint ment el kormánypropagandára, és még csak február eleje van.

2022. február 4., 17:55

Szerző:

Az Mfor szúrta ki a Miniszterelnöki Kabinetiroda frissített szerződéslistájában, hogy több szerződést is az év elején vagy épp a napokban kötöttek meg. A baj ezzel csak az, hogy ezeket a szerződéseket tartalmazó dokumentumokat a tavalyi év utolsó napjáig kellett volna feltölteni. 

A dokumentum szerint az idei év első szerződését Rogán Antal kötötte, egy olyan feladat elvégzésére, aminek alighanem már készen kellene lennie: 7,8 milliárd forintot fizet az „Európa jövőjét érintő nemzetközi és hazai szintéren történő kormányzati kommunikációval kapcsolatos feladatok ellátása 24., valamint az állampolgárok életét kiemelten érintő kormányzati döntésekkel kapcsolatos feladatok ellátása 32.” 

Egy hónappal nem később a Kabinetiroda újabb feladatokat osztott ki, miszerint „Európa jövőjét érintő nemzetközi és hazai színtéren történő kormányzati kommunikációval kapcsolatos feladatok ellátása 25., valamint az állampolgárok életét kiemelten érintő kormányzati döntésekkel kapcsolatos feladatok ellátása 33., és a gyermekvédelmi népszavazásra vonatkozó kormányzati kommunikációs kampány megvalósítása”. 

Az értéke 11,8 milliárd forint.

A fenti információk alapján felkészülhetünk arra, hogy még a csapból is a kormányzati propaganda fog folyni. És ha ez még nem lenne elég az április 3-án tartandó gyermekvédelmi népszavazásra is külön kampánnyal készül a kormány.

Mindezek mellett a többszáz millió forint értékű postai levél, amelyben a kormány értesíti az érintetteket a családi adóvisszatérítésről és a 13. havi nyugdíj kiutalásáról. Ez majdnem egy milliárd forintba fog kerülni. 

(Kiemelt kép: Orbán Viktor miniszterelnök, Rogán Antal és Gulyás Gergely (b-j) az Országgyűlés plenáris ülésén 2017. december 11-én. Fotó: MTI | Illyés Tibor)