Ilyen időnk lesz hétfőn

Fokozatosan melegszik az idő.

2022. április 10., 17:43

Szerző:

Fokozatosan melegszik az idő, de hajnali fagyokra is készülni kell a jövő héten – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos, középtávú előrejelzéséből.

Hétfőn napos, gomolyfelhős idő várható. Keleten alakulhatnak ki elszórtan záporok, máshol nem várható csapadék. Az ország középső tájain megélénkül, néhol megerősödik a szél.  Hétfőn derült égre ébredhetünk a legtöbb helyen, majd beindul a gomolyfelhő-képződés, és gomolyfelhős, napos időre számíthatunk. Keletenelszórtan lehetnek záporok, északkeleten zivatar sem kizárt. Az északnyugati szél vasárnap még nagy területen lesz erős, de estére fokozatosan veszít erejéből. Hétfőn már csak hazánk középső tájain fordulhatnak elő élénk, erős lökések.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -5, +4 fok között várható, a felhősebb keleti tájakon lehet enyhébb a hajnal. A legmagasabb nappali hőmérséklet hétfőn többnyire 11 és 16 fok között alakul.

(Kiemelt kép: Tavaszi virágok a Kossuth téren Nyíregyházán 2021. május 2-án. fotó: MTI/Balázs Attila)

Az ukrán-magyar határszakaszon 5912 ember lépett be hétfőn Magyarországra, a román-magyar határszakaszon belépők közül 4331-en nyilatkoztak úgy, hogy Ukrajnából érkeztek, közölte az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) kedden.