Az ellenzék felajánlotta Hunvald Györgynek, hogy egyedül indulhat egy választókörzetben, ha nem jelölteti magát polgármesterként

De jelölteti.

2019. augusztus 29., 16:03

Szerző:

Az ellenzéki összefogás levelet írt Hunvald Györgynek, hogy rábírják, ne induljon az októberi választásokon polgármesterjelöltként. A DK-s Niedermüller Péter, a DK-s Gy. Németh Erzsébet, Karácsony Gergely főpolgármester-jelölt, és az ellenzéki budapesti alku egyik főtárgyalója, az MSZP-s Molnár Zsolt szignózta azt a levelet, amely a 24.hu birtokába került.

Erzsébetváros korábbi szocialista polgármestere a Lokálpatrióták támogatásával indul a VII. kerületben. Karácsonyék levele szerint csak akkor győzhet az ellenzék, ha nem azon verseng az ellenzéki oldal, hogy ki a „legnagyobb kicsi”. Erzsébetvárosban jelenleg hárman indulnak a jelenlegi fideszes polgármesterrel, Vattamány Zsolttal szemben. Az ellenzék erzsébetvárosi polgámesterjelöltje Niedermüllet Péter, de indul az ex-LMP-s Moldován László, és Hunvald György.

„Arra számítunk, hogy neked és az általad vezetett csoportnak sem az a célja, hogy a Vattamány Zsolt nevével fémjelzett fideszes kerületvezetés tovább regnálhasson mindenféle eredmény nélkül, pusztán azért, mert a többiek egymással vitatkoznak az emberek szolgálata helyett”

– hangzik a levél, amely szerint az ellenzéki összefogás azt akarja, hogy egyetlen ellenzéki jelölt álljon csak a kormánypárti jelöltekkel szemben. Eszerint az „egyesült ellenzék” polgármesterjelöltje kizárólag Niedermüller Péter lehet.

„Javaslatunk tehát a következő: indulj egyéni önkormányzati képviselőként Erzsébetváros egyik választókerületében úgy, hogy az ellenzék egyetlen jelöltje sem indul el veled szemben az adott körzetben, támogassuk mindannyian közösen Niedermüller Péter polgármesterjelöltségét, a hozzád kötődő további 9 egyéni jelölt pedig ne induljon el a 2019. évi önkormányzati választáson a VII. kerületben”

– javasolták.

Fotó: Facebook

Hunvald György – 2010 körül mintegy két és fél évet töltött előzetes letartóztatásban – július 26-án jelentette be, hogy kilépett az MSZP-ből, és civilként folytatja a politizálást.

Azt ma a Válasz Online írta meg, hogy Hunvald úgy akar Erzsébetváros polgármestere lenni, hogy őt a Ferencvárosi Lokálpatrióta Egyesület jelöli. A szóróanyagain, Facebook-borítóképén csak annyi szerepel, hogy Lokálpatrióták, a szavazólapokon pedig Lokálpatrióták-FLE-ként van feltüntetve. Annak ellenére, hogy a ferencvárosi egyesület alapszabálya értelmében csak a IX. kerületben tevékenykedhet. Ezért Hunvald György erzsébetvárosi jelöltségének támogatása a lap szerint alapszabályellenes.

Az egyesület Facebook-oldalán megjelent bejegyzés szerint Hunvald György nem lép vissza.