A Honfoglalás 2000 Egyesület kikiáltaná a királyságot

Szent István napja után elmélkedett el azon a Honfoglalás 2000 Egyesület, hogy a vármegyék és főispánok után jöhetne egy koronás fő is az ország élére.

2022. augusztus 21., 18:08

Szerző:

Meglepő közleménnyel jelentkezett az általában a kormányt és a Békemenetet írásbeli kiállásokkal támogató Honfoglalás 2000 Egyesület. Mint vasárnapi anyagukban fogalmaznak ugyanis, szerintük itt lenne az ideje az alkotmányos királyásg kikiáltása: „A fejlődés, biztonságunk, s a nemzeti összetartozás érdekében, az egymásra való figyelés és a gondoskodás megteremtése céljából meg kell változtatni a magyar Alkotmányt.”

Úgy folytatják: „A civil szervezet kezdeményezi, hogy a jövőben ne köztársasági, hanem királyság államformában működjön hazánk. Király nélküli királyság legyen Magyarország! Erre volt már példa történelmünkben, s több európai országban is kormányzó irányította hazáját.”

Azt is hozzáteszik, üdvözlik, hogy a megye helyett már vármegye is van, és a főispán címét is visszahozta a kormány, az általuk javasolt királyság kikiáltásával pedig szerintük befejezhetnék, amit elkezdtek.

„A királyság államformaként I. István megkoronázásával jött létre, most egy hét-kilenctagú ismert, független, tekintélyes személyiségekből álló (pl. Korona) testület ellenőrizhetné az alkotmányos működést. (A későbbiekben részletesen kitérünk a királyság intézményének magyarországi alkalmazhatóságára.)” – teszi hozzá mindehhez a Honfoglalás 2000.

Azt viszont egyelőre nem árulták el, pontosan kit szemeltek ki a megválasztott magyar király címére.

(Kiemelt kép: A Szent Korona az országalmával, a jogar és a kard az Országház kupolacsarnokában 2018. január 5-én. MTI Fotó: Illyés Tibor)

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén is: a hőmérséklet csúcsértéke 11-18 Celsius-fok között alakul, és hajnalban visszatérnek a gyenge fagyok. A szél erős, olykor viharos lesz és többfelé lehet eső, zápor, akár zivatar - derül ki a HungaroMet Nonprofit Zrt. előrejelzéséből, amelyet csütörtökön juttattak el az MTI-hez.

Nem sok jóval kecsegtet az időjárás: marad az április első felének megfelelő hőmérséklet és éjszakánként talajmenti, a fagyzugos helyeken gyenge fagyok veszélyeztetik a gyümölcstermést - írta a HungaroMet Zrt. csütörtöki agrometeorológiai elemzésében.