Tovább melegszik az idő

Ma 4 fokkal melegebb lesz, mint szombaton. 

2023. július 16., 08:03

Szerző:

Napos idő ígérkezik vasárnap is, csupán kevés gomolyfelhő képződhet. Csapadék nem valószínű. Az Észak-Dunántúlon az északnyugati, másutt a délies szelet kísérhetik élénk széllökések. A csúcshőmérséklet 32 és 37 fok között valószínű, de egy-egy helyen 38 fok sem kizárt. Késő estére 23 és 29 fok közé hűl le a levegő. Az északkeleti megyék kivételével már 27 fok fölött, sőt a délkeleti, valamint az északnyugati tájakon 29 fok közelében várható a napi középhőmérséklet értéke. A Balaton Siófoknál és a Velencei-tó Agárdnál egyaránt 25.5 fokos.

(Kiemelt képünkön: Fiatalok rózsaszínű felfújható flamingóval mennek a Balaton-partra Balatonkenesén 2020. augusztus 3-án. Fotó: Michal Fludra / NurPhoto via AFP)

 

Nemzetközi partnerei kemény bírálatot fogalmaztak meg a magyar miniszterelnökkel szemben, mivel nyugati szövetségesei szerint Orbán Viktor magyar kormányfő a „békemisszióját”  összemosta az épp betöltött soros elnökséggel. Ennek egyik bizonyítékául azt hozták fel, hogy Orbán a közösségi médiában az elnökségi logót is használta a „békemissziós" fotókon. Ennek azonban vége, az EU soros elnökségi logója már nem szerepel Donald Trump korábbi amerikai elnökkel folytatott találkozóról pénteken megosztott fényképeken.

Korábban bejelentették, hogy eltűnt, majd egész éjszaka keresték azt a férfit, akinek a holttestét végül hajnalban sikerült kiemelniük a kutatócsapatoknak a Balaton vizéből.