Elégedetlen, dühös kommentelők rohamozták meg a Kecskeméti Repülőnap Facebook-oldalát

Hiába váltották meg jegyeiket az emberek az eseményre, sokan be se jutottak, így inkább visszafordultak. 

2021. augusztus 28., 15:32

Szerző:

Nemzetközi Repülőnap és Haditechnikai bemutatót Kecskeméten rendezték meg 8 év után először. Azonban sokak szerint ez a nyolc év se volt elegendő a rendes szervezésre. Az esemény Facebook oldalán kommentek áradata szól arról, milyen felháborító az esemény szervezése, ugyanis hiába van az embereknek jegyük, az eseményre bejutni már nem tudnak.

„A rendőrség a Telex megkeresésére elmondta, hogy mindösszesen egy útvonalat zártak le, a kecskeméti elkerülőt a város tehermentesítése érdekében, balesetek pedig nem történtek, de a haladás valóban lassú, ők azonban igyekeznek minden parkolónál (csak a sárga telt meg az aktuális, 14 órás tájékoztatás szerint) segítséget nyújtani az autósoknak” – olvasható a hírportálon

Az egész napos autópályán való araszolás után a parkolásra is átlagosan 2 órát kellett várniuk az embereknek, majd újabb 2 órát vártak a buszra, ami elviszi őket a parkolóból a helyszínre. A parkolókból ingyenes buszjáratokkal lehetett az eseményre érkezni, de a MÁV is indított vonatokat a menetrend szerinti járatokon felül Budapest és Kecskemét között. Ennek ellenére sem volt zökkenőmentes a bejutás a kommentekben dühöngő emberek szerint.

„2 órája várunk, hogy egyáltalán a parkolóba bejussunk! Kecskemétre vezető autópálya behajtás 3 lehetősége közül 1-et hagytak meg a gépkocsiforgalomnak! Felháborító ez a szervezés!10 km-es sor van, akik arra várnak, hogy busszal a parkolókból eljussanak a repülőtérre, és 2 órán belül 2 db csuklós buszt láttunk, akik viszik az embereket!” – írja egy felháborodott kommentelő.

De akadtak olyanok is, akik szerencsésen bejutottak, de a megnyitóból már nem hallottak semmit. „Az egész megnyitó hang nélkül ment le, a közönség semmit sem hallott belőle…”, valamint: „Nagyon szép, de nem megy a hangosítás!” megjegyzéseket is lehetett olvasni. 

A jegyek 10 éves kor felett 5.000 Ft-ba kerültek és a szombati napra az összes elkelt. Sokan az előre megváltott jegyek árát követelték vissza. A programok egyébként vasárnap estig tartanak. 

„Gratulálok annak, aki ezt leszervezte!! Remélem a jegyek árát visszatérítik, ha nem jutunk be!! Eddig csak araszolunk kb. egy gurulás és vége, minden elkerülőpont le van zárva!!!”

„Felháborító a szervezés! Órák óta állunk a dugóban... az autópálya lejárók lezárva, csak egy használható, még a parkolóig sem jutottunk. Délutánra talán a rendezvény helyszínére érünk... talán... a jegyet persze előre meg kellett venni. Kritikán aluli ez az egész!!”

 

 

(Kiemelt kép: JAS-39 Gripen típusú vadászrepülőgép a kecskeméti nemzetközi repülőnap és haditechnikai bemutató ünnepélyes megnyitója napján az MH 59. Szentgyörgyi Dezső repülőbázison 2021. augusztus 28-án. A kétnapos, augusztus 28. és 29-i rendezvény programjai között számos légi és szárazföldi bemutató szerepel. A magyar légierő mellett mintegy tucat nemzet tart légi bemutatót. MTI/Ujvári Sándor)