Hét kilométeres kerékpárút épül Esztergomban

Megkezdődött a csaknem egymilliárd forint uniós és állami támogatásból épülő, Esztergom központját a Kertvárossal összekötő, hét kilométeres kerékpárút kialakítása – közölte a polgármester csütörtökön az MTI-vel.

2022. november 4., 09:46

Szerző:

Hernádi Ádám (Fidesz-KDNP) elmondta, a kerékpárút a Mária Valéria híd lábától indul és a strandként is ismert Palatinus-tóig vezet. A nyomvonalon, a Szalézi lakótelepen az Interreg támogatásból létrejött Mária Valéria Bike kerékpárkölcsönző rendszer újabb állomással bővül.
A kerékpárút mintegy 2 kilométeres szakasza vasúti töltés mellett, belterületen, de lakatlan, erdős környezetben vezet. Itt a közlekedők biztonsága érdekében közvilágítást építenek ki.

(Kiemelt képük: Az EuroVelo 6 kerékpárút fotolumineszcens boroszilikát szemcsékkel ellátott burkolatú új szakasza Esztergomnál. MTI/Mónus Márton)

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén is: a hőmérséklet csúcsértéke 11-18 Celsius-fok között alakul, és hajnalban visszatérnek a gyenge fagyok. A szél erős, olykor viharos lesz és többfelé lehet eső, zápor, akár zivatar - derül ki a HungaroMet Nonprofit Zrt. előrejelzéséből, amelyet csütörtökön juttattak el az MTI-hez.

Nem sok jóval kecsegtet az időjárás: marad az április első felének megfelelő hőmérséklet és éjszakánként talajmenti, a fagyzugos helyeken gyenge fagyok veszélyeztetik a gyümölcstermést - írta a HungaroMet Zrt. csütörtöki agrometeorológiai elemzésében.