Havazni fog, két megyére kiadták a figyelmeztetést

2018. november 19., 18:58

Szerző:

A havazás veszélye miatt adott ki figyelmeztetést két megyére, Vasra és Zalára keddre az Országos Meteorológiai Szolgálat. Az MTI-hez eljuttatott veszélyjelzésükben azt írták, az éjszaka második felében délnyugat felől intenzívebb csapadékzóna éri el az országot, amelyből inkább eső hullik majd, de főként a Nyugat-Dunántúlon, valamint kezdetben a Bakony és az Északi-középhegység magasabban fekvő helyein havas esőre, havazásra is lehet számítani.

Számottevő hóréteg a nyugati tájakon alakulhat ki: az Alpokalján reggelig 5-10 centiméternyi vizes, tapadó hó hullhat. Kedd délutánra a Soproni- és a Kőszegi-hegységben a hó vastagsága meghaladhatja a 10 centimétert, de mindenütt olvadni fog.

Az előrejelzés szerint a legalacsonyabb hőmérséklet mínusz 2 és plusz 3, a legmagasabb hőmérséklet plusz 2 és 9 fok között várható.

13:07

Április 30-án az MBH Bank szerződést írt alá a Magyar Fejlesztési Bankkal, melyben megállapodnak arról, hogy a 2021–2027-es uniós fejlesztési ciklus lakossági hitelprogramjait elérhetővé teszik az MFB Pont Plusz lakossági hálózatukon keresztül. A hitelintézet a közvetítői feladatok ellátásának jogát konzorciumban nyerte el, nyílt közbeszerzés keretében, így az EU-s forrásokból a vállalkozásoknak szánt, már korábban bejelentett KKV Technológia Plusz Hitelprogram nulla százalékos kölcsönei április 30-tól, míg az otthonfelújítási program terméke várhatóan nyár elejétől lesz igényelhető a MBH Bank által üzemeltetett, 154 bankfiókban elérhető lakossági és vállalkozói MFB Pont Plusz pontokon.

Tegnap 20:12

A kormány üdvözli, hogy az üzemanyag-kereskedők megértették és elfogadták a kormány szándékait, és önkéntesen csökkentették az áraikat - mondta a Facebook-oldalára feltöltött videóban Nagy Márton nemzetgazdasági miniszter kedden.