Szakad a hó Nagy-Hideg-hegyen

A jóslat szerint ha ma, vagyis Erzsébet napján havazik, akkor a karácsony is hóval borított lesz. 

2023. november 19., 13:11

Szerző:

Vasárnap virradóra szinte országszerte fagyott, helyenként -4, -5 fokig hűlt a levegő, a leghidegebbet Mihálgygergén mérték, ott -5,2 fokot mutatott a hőmérő. Az érkező enyhébb légtömeg még nem vette át az uralmat a hideg felett, emiatt reggel a Bakony térségében is havazott, a csapadék pedig tolódik tovább kelet felé, a Nagy-Hideg-hegyen jelenleg hatalmas pelyhekben szakad a hó – írja az Időkép.

Komárom-Esztergom, Nógrád és Pest vármegye területén többfelé havazik, az északi országrész kapott néhány télies pillanatot. Persze a dolog nem fog sokáig tartani, hiszen már érkezik is fölénk a melegebb légtömeg.

(Kiemelt képünk illusztráció. Fotó: Pixabay)

2023. december 5., 10:47

A magyar állatállomány védelme érdekében a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) elrendelte a Magyarországra szállított szarvasmarhák vizsgálatát, ugyanis Hollandiában, Németországban és Belgiumban is megjelent a kéknyelv-betegség, amely a kérődző állatokat támadja meg – közölte a Nébih a honlapján.

2023. december 5., 10:37

Az EUB 2020. decemberében megállapította, hogy a magyar menekültügyi szabályok több tekintetben összeegyeztethetetlenek az uniós joggal. Ha a kabinet nem lenne hajlandó kifizetni a megítélt bírságot, az összeget levonják az országnak járó uniós támogatásból – írja a Népszava.